Бійня над Чорним морем! Літаки Британії під ударом – РФ відкрила вогонь: напад на НАТО? Почалось!

Винищувач Росії випустив ракету біля британського літака, який патрулював міжнародний повітряний простір над Чорним морем. Інцидент стався ще 29 вересня.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес. Він повідомив парламенту, що після цього інциденту Британія призупинила патрулювання.

Крім того, Британія висловила свою стурбованість міністру оборони Росії Сергію Шойгу. Воллес наголосив, що літак королівських ВПС RC-135 Rivet Joint був неозброєним.

За його словами, з британським літаком взаємодіяли два російські Су-27, один з яких “випустив ракету в районі Rivet Joint”.

Він повідомив, що тривалість взаємодії російського винищувача та британського літака склала близько 90 хвилин. Патрулювання завершилося і літаки повернулися на базу.

«Не є чимось незвичайним те, що літаки супроводжуються, і цей день не був винятком. Однак під час цієї взаємодії з’ясувалося, що один з літаків Су-27 випустив ракету в безпосередній близькості від Rivet Joint за межами візуальної досяжності», – сказав Воллес.

Як повідомив британський міністр, Росія заявила, що це була “технічна несправність”. Після цього, за словами Воллеса, Британія відновила патрулювання.

Він додав, що патрулі тепер супроводжуються винищувачами.

Нагадаємо, що у росії щонайменше вдруге за останній час сталася так звана технічна несправність з літаком. Інший випадок був зафіксований 17 жовтня, коли в Єйську розбився військовий літак Су-34.