Бійня в небі! Поки всі спали: новий терор – окупанти задумали страшне. ППО збили майже все – браво!

Вночі 22 липня держава-терорист Росія вкотре атакувала територію України дронами-камікадзе “Shahed-136”. БПЛА було спрямовано у центральні регіони нашої держави.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомила керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Вона зазначила, що ворог значно активізував застосування ударних безпілотників, хоча цю ніч можна назвати відносно спокійною у порівнянні з минулими.

За словами Гуменюк, це говорить про те, що ворог взяв певну паузу для збирання інформації, але таки заповнив її “Шахедами”.

Так, за даними речниці Сил оборони півдня, захисники українського неба відпрацювали по 3 цілях, спрямованих через Миколаївщину у центральні області. Зокрема, бійці знищили ворожі цілі над Миколаївщиною та Кіровоградщиною. Ще 2 ворожих безпілотників було збито над Дніпропетровщиною.

Гуменюк пояснила, що ця невелика хвиля “Шахедів” була спрямована на розвідку реагування Сил протиповітряної оборони.

Крім того, вночі на півдні також було збито 2 ворожі розвідувальні безпілотники. Такою тактикою росіяни намагаються збирати інформацію, переконана речниця Сил оборони півдня.

Зокрема, йдеться і про припортову інфраструктуру, тому що активність російських дронів спостерігається з акваторії Чорного моря у напрямку узбережжя.

Додамо, що на Херсонщині за минулу добу противник здійснив 63 обстріли.

Російські військові поцілили  у житлові квартали населених пунктів області; спортивний заклад в Бериславському районі; адміністративну будівлю об’єкта життєзабезпечення Херсона.