“Білорусія вільна, а Україна повинна боротись за свою незалежність” – Лукашенко

Президент Білорусії Олександр Лукашенко заявив про те, що братня Україна зараз воює за свою незалежність. Про це він сказав під час спілкування з науковими і науково-педагогічними працівниками, інформує Корупція.Інфо.

"Нам незалежність дуже дешево дісталася: всі народи воювали. Сьогодні воює наша братня Україна. Нам не можна допустити того, щоб воювати. Ми народ миролюбний", — заявив Лукашенко. 

Він додав, що головний напрямок боротьби Мінська за незалежність проходить через економіку, "не в військовій сфері, не в політичній". У червні посол Білорусі в Києві Валентин Величко заявив, що Мінськ підтримує цілісність України. 

"Те, що було сказано, цілісність України, ніякої федерації і так далі — це все підтримується", – підкреслив дипломат. Мінськ є місцем переговорів сторін збройного конфлікту в Донбасі. 

У столиці Білорусі збирається контактна група представників Росії, України, ОБСЄ та ОРДЛО. У лютому 2015 року в Мінську пройшла зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" (Україна, Росія, Франція, Німеччина). За її підсумками було прийнято "Комплекс заходів з виконання мінських угод".