Білий прапор і капітуляція! ЦИМ ЗАКІНЧИТИ ВІЙНУ? Зеленський аж бордовий: Папа домовився з РФ?Скандал

Нещодавно у своєму інтерв’ю швейцарській телерадіокомпанії Папа Римський розкрив свою позицію у дебатах, пов’язаних зі ситуацією в Києві, яка виявилась досить скандальною. Обговорювалось питання, чи має Київ капітулювати, оскільки, за словами деяких, він не зумів ефективно протистояти російським окупантам. Інші вважають, що такий крок легалізуватиме агресивні дії Росії. Під час інтерв’ю журналіст вжив фразу «білий прапор».

«Я вважаю, що справжньою силою буде той, хто вражається ситуацією, дбає про людей і має витримку підняти білий прапор для початку переговорів», — висловив свою точку зору Папа Римський. Також він підкреслив, що процес переговорів повинен здійснюватися за участю інших країн.

Ця фраза викликала резонанс в українському суспільстві.

В даний час Папа Франциск намагається активно виправдати свої слова.

Існує твердження, що у своєму інтерв’ю Папа Римський, говорячи про війну в Україні, використав фразу «білий прапор», не маючи на увазі капітуляцію з боку української сторони. Термін «білий прапор» був використаний самим журналістом під час розмови з Папою, і він відповів, використовуючи цей вислів, для позначення можливості перемир’я, яке можна було б досягти «завдяки відвазі переговорів».

«… В іншому випадку, говорячи про інший конфлікт, але з урахуванням будь-якої військової ситуації, Папа чітко заявив: «Переговори ніколи не означають капітуляції», — додав він.

Важливо зазначити, що у минулому Папа Франциск вже вносив вагомі заяви щодо війни в Україні.

Зокрема, наприкінці вересня 2023 року він наголошував, що зацікавленість у цьому конфлікті не обмежується лише українсько-російською проблемою, але також стосується торгівлі зброєю.

Папа закликав уникнути маніпулювання життям людей в цій війні та висловив розчарування тими країнами, які постачають зброю, а потім відмовляються виконувати свої зобов’язання.