Блокада РФ! Данілов не стерпів – з рук не зійде. Термінове засідання: рішення на столі.

На виїзному засіданні Ради національної безпеки та оборони 11 лютого розглянуть ризики для морського судноплавства України. Їх може спричинити блокада Росією частини акваторії Чорного та Азовського морів.

Росія має намір перекрити частину акваторії моря та Керченської протоки. Привід – проведення військо-морських навчань. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

Питання щодо цих ризиків президент Володимир Зеленський визначив як невідкладне.

Одним із основних питань, яке буде розглядатися на виїзному засіданні РНБО Україну у Харкові 11 лютого, буде питання про ризики для морського судноплавства України у зв’язку з намірами Російської Федерації перекрити під приводом проведення військо-морських навчань районів Чорного та Азовського морів. Це питання президент України Володимир Зеленський визначив як невідкладне, – сказав Олексій Данілов.

Як пояснили, засідання проведуть в області, яка я прикордонною з Росією, та обговорюватимуть серед іншого питання формування сил територіальної оборони.

Через блокування акваторій будуть також заблоковані морські шляхи до українських портів. Все тому, що Росія, мовляв, проводить “планові артилерійські навчання”. Про це попередили в  Адміністарції морськх потрів України.

Нагадаємо, 13-19 лютого Росія планує задля ракетних та артилерійських стрільб перекрити частини акваторій Чорного та Азовського морів. Уперше після анексії Криму росіяни не залишать можливості проходу торгових суден.

Маршрути для більшості торгових суден обмежать. Рух буде можливий лише в обхід ділянок проведення навчань, оскільки жодних коридорів не передбачили. У Міністерстві закордонних справ України вже висловили рішучий протест на дії Москви.