Блокування залізниці на Донбасі завдало збитків уже на 40 млн грн

Укрзалізниця закликає розблокувати рух поїздів та відшкодувати збитки, передає Корупція.Інфо

Збитки від блокування залізниці на Донбасі завдали Україні збитків на суму понад 40 млн грн. Про це повідомила Укрзалізниця.

Популярне: Українці, готуйтеся: вартість електроенергії в березні просто шокує

Зокрема, збитки від блокування парної колії перегону Курдюмівка-Бахмут 484 км, поїзда №4852 та локомотива серії ЧМЕ3, що триває з 2 лютого, вже перевищили 33 млн грн. Сума завданих збитків від дій блокувальників тепловозу і 57 порожніх вантажних вагонів на перегоні Шипилове – Світланове, що продовжується з 25 січня, склала, станом на 7 лютого, – 8,4 млн грн.

"На перегоні Курдюмівка-Бахмут блокувальники на чолі з кількома народними депутатами своїми діями порушили рух вантажних поїздів по парній та непарній коліях, рух на стик Майорська-Микитівка та обмежили рух приміських поїздів лише по непарній колії цього перегону. Порушене кримінальне провадження за ч.1 ст.279 КК України", – ідеться в повідомленні.

Також зазначається, що на перегоні Шипилове – Світланове через заблокований рух тепловоза і 57 порожніх вантажних вагонів вже 16 діб не здійснюється перевезення вугілля, у тому числі енергетичного. За цей час через дії блокувальників не перевезено 174,5 тис. тонн вугілля.

ПАТ «Укрзалізниця» закликає компетентні органи сприяти розблокуванню руху поїздів на двох перегонах на Донбасі та відшкодуванню збитків винними особами.

Нагадаємо, 25 січня ветерани АТО і деякі нардепи, зокрема. Володимир Парасюк та Семен Семенченко, перекрили ділянку залізниці Луганськ – Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу. Внаслідок цих дій було заблоковано рух 12 поїздів із загальною кількістю 700 вагонів. Згодом стало відомо, що в районі міста Попасна Луганської області невідомі порізали рейки.

Служба безпеки України заявила, що блокування руху залізничного транспорту в Донбасі має ознаки низки злочинів. Прокуратура Луганської області відкрила кримінальне провадження за фактом блокування залізниці на окупований Донбас. 2 лютого був заблокований залізничний переїзд у Бахмуті.