“Брат побачив страшну картину”: Жінка вбила власного сина, щоб не доглядати за інвалідом. А потім…

Пенсіонерка втомилася доглядати за інвалідом, але не змогла знайти вихід.

Смертний вирок винесла собі і своєму синові літня мешканка селища Східне (московський анклав, розташований за МКАД, Росія). Жінка отруїла дорослого сина, побоюючись, що після її смерті психічнохворий чоловік не зможе обслуговувати себе.

Як вдалося з’ясувати «МК», 72-річна Наталія Максимівна (всі імена змінені – прим. авт.) жила зі своїм 51-річним сином Олексієм в однокімнатній квартирі на вулиці 9-го Травня. Жінка до пенсії працювала прибиральницею, а її син – будівельником.

Але близько 10 років тому чоловік на роботі отримав серйозну травму голови Олексій не зміг до кінця оговтатися від удару – серйозно постраждала психіка, його поставили на облік. Весь цей час Наталія Максимівна дбала про сина-інваліда, підтримувала добрі стосунки з сусідами і сім’єю свого брата.

Напередодні трагедії вона телефонувала родичам. Розмова тривала близько 20 хвилин і була абсолютно пересічною- жінка розповідала про побутові проблеми, а закінчила розмову, сказавши, що їй потрібно розвісити білизну.

У п’ятницю Наталія Максимівна знову зателефонувала брату і попросила приїхати. Вона сказала, що знаходиться на вулиці, втратила ключі від будинку, а всередині залишився Олексій. Брат Наталії Максимівни приїхав після роботи, близько 18.00 і побачив страшну картину – мати і син були мертві. Господиня лежала біля балконних дверей, і по положенню тіла було очевидно, що вона наклала на себе руки. Від чого помер Олексій, чоловік спочатку не зрозумів. Все пояснили численні записки, адресовані родичам і поліції.

Наталія Максимівна в своїх посланнях написала, що не бачила сенсу жити далі, вона втомилася доглядати за сином, як за дитиною, а в будь-які будинки-інвалідів вона віддати його не могла. Жінка попросила вибачення у близьких, залишила контакти бюджетної ритуальної контори, і навіть вказала, кого запросити в якості понятих. Що стосується Олексія, то його мати написала, що «взяла гріх на себе» і дала йому велику дозу снодійного.