Британське посольство пояснило, за чиї гроші Ситник літав до Лондона

Посольство Великої Британії заявило, що поїздку делегації Антикорупційного агентства в Лондон оплатила британська сторона.
Про це йдеться в офіційній заяві на сайті посольства, передає Корупція.Інфо з посиланням на Українські новини.
У британському посольстві пояснили, що поїздки голови НАБУ Артема Ситника та його колег є частиною "програми допомоги українському уряду і агентствам у боротьбі з корупцією на всіх рівнях, яку здійснює Велика Британія".

"Візит пана Ситника мав продемонструвати ключовим фігурам методологію і процеси, які протягом багатьох років розроблялися і використовуються у Великій Британії", – пояснили в посольстві.

"Британська сторона взяла на себе витрати, пов'язані з візитом пана Ситника та делегації, а пан Ситник відшкодував витрати за поїздку своєї дружини", – йдеться в заяві.


Як відомо, раніше депутат з так званої "групи Коломойського" Віталій Купрій виклав відповідь ГПУ з розслідування того, що разом з Ситником до Лондона літала його дружина і радник.
Сам Ситник заявляв, що радниця Ірина Данько була членом делегації, за яку платила Велика Британія, а його дружина літала за власні гроші.