БРОНЬ ЗА ПОДАТОК?! 35 тисяч і вільний: список професій в Раді – рішення шокувало! Бізнес аплодує!

Українські громадяни, що мають високі офіційні доходи, можуть уникнути мобілізації до Збройних Сил України, вище оподатковуючи свої доходи. Це стосується представників менеджерських посад, окремих робітничих професій, працівників у сфері IT та сфері продажів. Про це розповів виконавчий директор платформи пошуку роботи, Артур Міхно, в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що багато українців отримують зарплату, перевищуючу 35 тисяч гривень. Це стосується керівників відділів, директорів, а також деяких робітничих професій.

«Наприклад, «тонувальники», «автомаляри», «арматурники», «укладальники плитки» — середні зарплати за такими вакансіями перевищують 35 тисяч», — зауважив Міхно.

Також він відзначив, що в Україні високооплачуваними є працівники у сфері IT. Незважаючи на те, що кількість вакансій у цій галузі скоротилася, рівень оплати праці залишається високим.

«Також увагу привертають позиції у сфері продажів, наприклад, «регіональні менеджери», «продавці-консультанти», що працюють у форматі бізнес-до-бізнес, — їхні зарплати також часто перевищують вказану планку», — підсумував Міхно.

Відзначимо, що Верховна Рада України 7 лютого ухвалила у першому читанні законопроєкт про посилення мобілізації. Ініціативу під №10449 підтримали 329 народних депутатів. Законопроєкт буде розглядатися вдруге, і над ним вже працюється над правками.

12 березня Комітет з питань національної безпеки виключив з законопроєкту скандальні правки, що стосувалися заморожування рахунків і блокування банківських карток осіб, яких визнали ухильниками.

Уряд також працює над змінами до бронювання працівників на період мобілізації, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Один із варіантів — бронювання залежно від рівня зарплати і сплачених податків.