“Було нудно, хотів шукати пригод”: скандальна заява вбивці відомого активіста вразила деталями. Бачив лише чорний силует

Один з нападників на активіста Артема Мірошниченка, який помер у лікарні, зробив скандальну заяву.

Про це повідомляє Вільне радіо.

За словами Миколи Барабаша, вони напали на проукраїнського активіста і волонтера в Бахмуті Артема Мірошниченка не через мову.

Причину нападу він не назвав в суді, але визнав свою провину і назвав себе “патріотом України”.

“Ніякого нападу на Мірошниченка через українську мову не було! Хочу сказати, що мені дуже шкода за цей вчинок. Каюсь в своїх діях. Не хотів, щоб так сталося. Я не знав що це за людина, бачив тільки силует. Він був весь одягнений в чорне, я не міг зрозуміти, хто він… Людина, яка є гідною поваги, патріот України і так далі. Не думав, що так буде, мені щиро шкода”, – заявив підозрюваний під час судового засідання.

Барабаш також стверджував, що нібито активіст Артем Мірошниченко спілкувався з ними не українською, а російською мовою. За словами нападника, він так робив, тому що вони спочатку звернулися до нього саме російською.

Душогуб також заявив, що не хотів добивати Мірошниченка і нібито не отримував задоволення від нападу на волонтера. Барабаш зізнався, що на подібні інциденти його завжди підбурював друг Баришок, і у фатальний вечір попросив залишитися, “тому що йому було нудно і він хотів пошукати пригод”.

Підсумовуючи, нападник заявив, що його лякає тюремний термін, який він може отримати за рішенням суду. Він також не знає, яке тепер майбутнє його чекає.