Час відплати! Крим трусануло: вибух за вибухом – окупантам не солодко, ціль на Кримський міст?!

Мешканці Севастополя (тимчасово окупований росіянами Крим) вранці 29 грудня почули звуки вибухів. Їх було декілька, декому вони нагадували звуки залпів артилерії. Кримському мосту варто почати хвилюватися.

Про це повідомили місцеві ЗМІ. За даними їхніх джерел, перші чотири таких звуки пролунали близько 11:06 (12:06 за місцевим часом). Кілька хвилин по тому пролунало ще чотири.

Там розповіли, що звуки долинали орієнтовно з району Козачої бухти. У місцевих Telegram-каналах також писали про вибухи.

ЗМІ із посиланням на власні джерела заявляють, що на полігоні окупантів у районі Козацької бухти могли розпочати навчання росартилерії.

Варто зауважити, що після кількох ударів Збройними силами України по Кримському мосту, він став слабкою ланкою для Росії. Використовувати на повну потужність його не можуть не тільки для військових цілей, а й для цивільних. ЗСУ продовжуватимуть завдавати ударів не тільки по мосту, а й по Криму загалом, щоб максимально знищувати військові бази й логістику ворога.

Про це розповів військовий моряк у відставці, керівник програм безпеки Центру глобалістики “Стратегія XXI” Павло Лакійчук.

“Я навіть не знаю, чи варто повністю знищувати Кримський міст. Після ударів по Кримському мосту, він не може перевозити вибухонебезпечні вантажі. Сухопутна частина мосту працює в реверсному режимі. У разі повітряних тривог, міст закривається на 3, 6, 12 годин щоразу. Росіяни змушені експлуатувати Керченську переправу і перекидати вантажі своїми десантними кораблями. Керченський міст — це слабка ланка, його чекає доля “Новочеркаська” ”, — сказав він.

Варто зазначити, що Крим для Росії є вразливою територією, адже логістика ускладнена розташуванням півострова.