Частина полонених українських бійців уже поза межами України

Бойовики Донбасу продовжують утримувати в полоні 300 громадян України, а частину з них вони вивезли в Росію.

Про це під час свого інтерв'ю на одному з українських телеканалів заявив керівник Центру визволення полонених при Міноборони Юрій Тандіт, передає Корупція.Інфо

"Ми знаємо, де знаходяться наші хлопці, незважаючи на те, що та сторона говорить, що ці 16, яких ми забрали минулого тижня, останні. Є факти перебування на території сусідньої держави. Ми знаємо місця, де знаходяться наші хлопці, це прикордонні області, обласні центри, крім Москви і Санкт-Петербурга, Ростов і Курськ, де ми бачили сліди наших хлопців. Я думаю, що найближчим часом ми будемо точно знати, чи підтверджується ця інформація (про те, що полонених вивозять також в Крим, – ред.) чи ні", – сказав він.

Тандіт зазначив, що в Міністерстві оборони України знають, що терористи тримають у полоні трохи більше 300 осіб.

"Незважаючи на те, що звільнено більше 2,5 тис. чоловік, тут допомагають всі – волонтери, Міністерство оборони і Служба безпеки. Про цих 300 людей йде розмова", – сказав Тандіт.

Він також зазначив, що українські силовики підготували кілька груп бойовиків, яких можна буде відправити на Донбас у будь-який момент.

"Там (у "ЛНР", "ДНР") є посадові особи, які заважають зараз поновити цей процес. Ми сподіваємося, що Росія як учасник мінських домовленостей внесе свій внесок, щоб далі виконувати ці домовленості, не лише щодо відведення важкого озброєння, ну а так само по звільненню заручників", – підсумував Тандіт.