Черги до РАГСу: Одеські бабці масово виходять заміж за молодих чоловіків

Останні два місяці в Одесі відзначився величезною кількістю нестандартних шлюбів: 60 молодих студентів з Іраку одружилися на жінках пенсійного віку, а що б справа йшла швидше, бабусі добувають довідки про вагітність, передає Корупція.Інфо.

Про це в коментарі порталу Realist розповіла Олена Погребняк – глава управління Державної міграційної служби в Одеській області. Вона підкреслює, що кожен цей шлюб – фіктивний, а наречені – всі до єдиного навчаються в Національному медичному інституті, і єдиний їхній інтерес – вид на проживання, а за декілька років – і громадянство.

Популярне: “Остаточно відмовилися від планів”: стало відомо про стан постраждалої вагітної жінки в харківській ДТП, лікарі зробили неможливе

"Як ви вже зрозуміли, шлюби, про які йде мова, – фіктивні. За словами співробітників міграційних служб, весілля з українкою дозволяє отримати вид на проживання, через два роки ПМЖ, а ще через три – громадянство. Справа в тому, що багато жителів Близького Сходу працювали у ОАЕ, в Саудівській Аравії, але через війну для ряду країн були введені обмеження. "Українцю" ж простіше там влаштуватися. Однак, отримавши дозвіл на проживання, вони перевозять до нас всіх своїх родичів, а вже потім їдуть далі", – розповідає чиновниця.

У відомстві пояснили, що незаконним подібний шлюб не назвеш ніяк, оскільки ніде в документах немає визначення "фіктивний". І навіть якщо наречений платить нареченій за штамп у паспорті, в цьому немає нічого кримінального.