Чергові зміни! “Слуги не сплять” – ввести механізм “вторинних санкцій”. Зеленський взявся: відповідатимуть усі

Депутат від “Слуги народу” Олег Дунда запропонував ввести механізм “вторинних санкцій” щодо осіб, які порушують вже прийняту санкційну політику. Відповідний законопроєкт вже зареєстровано у парламенті. Про це повідомляє офіційний веб-портал ВРУ.

Зміни передбачатимуть відповідальність для особи за невиконання вже накладених на неї санкцій, – заявив Дунда.

Прийняття законопроєкту підвищить ефективність санкцій. Це створить більш сприятливі умови для реагування на реальні чи потенційні загрози національним інтересам та нацбезпеці України. Про це йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

“Наприклад, бізнесмен Павло Фукс, який потрапив під повний пакет санкцій, нормально розв’язує свої питання через друзів”,
– пояснив нардеп у коментарі.

Зазначимо, Рада нацбезпеки й оборони під час засідання 18 червня ввела повний комплект санкцій щодо бізнесмена Павла Фукса. Причиною стала його причетність до незаконного отримання ліцензій на видобуток корисних копалин в Україні.

Як зауважив “слуга народу”, про ефективність “вторинних санкцій” свідчить й політика США, коли банки перестають обслуговувати підсанкційних осіб, а їхні компанії й вони самі потрапляють в економіко-соціальний вакуум.

Нагадаємо, Рада національної безпеки та оборони 15 жовтня провела засідання. Під час нього ввели нові санкції проти людей, які були причетні до “виборів” на окупованих територіях. Під обмеження потрапили 237 людей. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов. Щоправда, імен підсанкційних осіб Данілов не назвав. Натомість, уточнив, що ці люди були причетні до проведення незаконних “виборів” в окупованому Криму та на Донбасі.