“Четвертий місяць підряд”. Глава Кабміну поділився чудовими новинами: Буде повністю виконаний

Глава українського уряду Денис Шмигаль повідомив українцям чудову новину — за його словами, українська економіка вже почала відновлюватися після кризи.

Це підтверджує відновлення експорту, економічний ефект від будівництва доріг і перевиконання держбюджету у вересні, завдяки боротьбі з корупційними схемами. Український прем’єр-міністр зазначив, що у вересні держбюджет виконаний на 115% — це на 7,8 млрд більше, ніж в минулому році і на 10,1 млрд більше нормативу. Шмигаль впевнений, що до кінця 2020 року бюджет буде виконаний в повному обсязі. Про це йдеться в звіті Шмигаля, в якому він підвів економічні підсумки країни за минулий тиждень.

“У вересні держбюджет виконаний на 115%. Це на 7,8 млрд грн більше, ніж у минулому році і на 10,1 млрд грн більше нормативу. Вересень став четвертим місяцем підряд, коли виконується державний бюджет. В квітні недовиконання держбюджету становило 41 млрд , проте нашому уряду вдалося виправити ситуацію, і зараз відставання від річного нормативу тільки 11,8 млрд грн. До кінця року бюджет буде повністю виконаний “, — йдеться в звіті Шмигаля.

Чиновник також звернув увагу на те, що кредитні програми для малого та середнього бізнесу в Україні продовжують набирати обертів. За його словами, вже понад 9 млрд грн доступних кредитів видано за програмою “5-7-9%”, якими скористалися майже 4 тисячі українських бізнесменів. Шмигаль зазначив, що до держбюджету на 2021 рік на програму доступного кредитування заклали 12 млрд гривень.

“Президентська програма будівництва доріг продовжує залишатися одним з важливих чинників для стимулювання економіки і створення нових робочих місць. У серпні будівництво інженерних споруд (доріг) зросло на 20%, що сприяло загальному зростанню сектора будівництва на 8%. Відповідно, програма” Велике будівництво ” — це не тільки про якісну інфраструктуру для людей, це також про додаткові стимули для економіки. Тому в наступному році програма будівництва доріг отримає рекордні 150 млрд грн “, — додав чиновник.

Як відомо, економіка України в другому кварталі 2020 року засвідчив стрімке падіння до 11,4% ВВП. При цьому за оцінками аналітиків, Україна зараз перебуває у найглибшій економічній кризі з часів анексії Росією Криму та початку військового конфлікту на Донбасі, які привели до падіння в другому кварталі 2015 року на 14,5% в річному численні. У другому півріччі 2020 року через через карантинні обмеження, введені через пандемію коронавіруса, вони прогнозують, що станеться рекордне зниження економіки на 10% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. При цьому найближчим часом нормалізація ситуації і відновлення економіки неможливі. За прогнозом експертів, все може змінитися тільки в наступному році.