Чи вистачить бюджетних коштів на підвищення мінімалки? Розповіли правду

Підвищити мінімальний дохід українців до рівня 3200 гривень цілком реально, адже бізнесмени можуть собі дозволити переглянути зарплати своїх працівників. Відповідну думку висловив міністр соціальної політики Андрій Рева. – повідомляє Корупція.Інфо

Про це йдеться у сюжеті "Еспрессо.TV".

За його словами, щоб забезпечити нормальне функціонування підприємств потрібно друкувати більше грошей, адже економічно таке рішення є вигідним.

Міністр вважає, що у порівнянні з європейськими країнами, наша держава останнім часом значно зміцнила свої позиції. Зокрема, минулого року спостерігалася позитивна динаміка у автомобільному бізнесі – українці почали купувати на 39% більше машин. Він додав, що це дозволяють собі переважно ті, хто бідкається на неспроможність сплачувати 3200 своїм підлеглим.

Крім того, більшість таких підприємців досі декларують низькі доходи (у середньому -1450 грн) , при цьому змінюють автомобілі досить часто.

Рева підсумував, що бізнесменам варто замислитися про тих, хто справді досить мало заробляє – наприклад, про пенсіонерів, чий дохід не перевищує 1247 гривень. Тому стверджувати, що 704 гривні на одного працівника – велика сума, немає жодного сенсу.