Не догодив: Порошенко звільнив районного голову, який мав стати заступником Саакашвілі. Усі подробиці

Порошенко звільнив голову Біляївського району Одещини, який мав стати заступником Саакашвілі.

Восени 2016 року Жумаділов виграв конкурс на посаду заступника голови Одеської ОДА, однак так і не був призначений, передає Корупція. Інфо

Президент України Петро Порошенко своїм розпорядженням від 9 березня № 55/2017- рп звільнив Арсена Жумаділова з посади голови Біляївської райдержадміністрації Одеської області – відповідно до поданої ним заяви.

Відповідне розпорядження опубліковане на офіційному сайті голови держави.

Нагадаємо, восени 2016 року Жумаділов виграв конкурс на посаду заступника голови Одеської ОДА, однак так і не був призначений. Після відставки Міхеіла Саакашвілі він заявив, що звільнятися не збирається і сподівається на підтримку нового голови області.
Перед тим, як потрапити під протекторат Саакашвілі, Жумаділов встиг багато де попрацювати. В офіційній біографії чиновника зазначено, що з 2002 по 2007 роки він навчався в Києво-Могилянській академії за спеціальністю "політологія".

Але навчання не завадило йому на п'ятому курсі стати гендиректором київського ТОВ "Інтелідженс Капітал". 

За вісім місяців він влаштувався на простеньку посаду в штаті одного з великих всеукраїнських провайдерів мобільного зв'язку, де опікувався організацією закупівель і вже за півроку став начальником відділу. 

Трохи більше року він пробув студентом Лондонської школи економіки і політичної науки, після чого не працював близько чотирьох місяців. Дивним чином у березні 2010 року Жумаділов посів пост гендиректора "KazNetworks" в Алмати. 

А з вересня 2012 по березень 2014 року був директором і засновником фірми "Кримський стиль", яку зараз "передав" в керування брату.

У своїй декларації за 2015 рік, Жумаділов зазначив, що заробив 76,5 тис. гривень та ще 850 тисяч гривень (в декларації за 2014 рік їх не було) тримає у різних фінустановах. 

Його дружина, доглядаючи за малолітньою дитиною, отримала 38 тис. гривень у вигляді матеріальної допомоги та ще 18 тис. гривень в якості доходу від оренди. Крім того, на неї оформлено квартиру прощею у 48,5 кв. м. 

Сам чиновник придбав британський кросовер MG 3 Cross 2014 року випуску – вартість такого "беушного" авто складає від 170 тис. до 300 тис. гривень.

Також тепер вже екс-голова Біляївської РДА "забув" вказати, що він є засновником ТОВ "Васко да Гама" (код ЄДРПОУ 38317435), яке зареєстроване в Сімферополі, та перебуває у стані припинення.

Брат Арсена Жумаділова, як згадувалося вище, є новим засновником фірми "Кримський стиль" (торгівля ювелірними виробами, текстилем, будівництво енергетичних споруд) з капіталом в 300 тис. гривень. 

Юридична адреса фірми (м. Київ, вул. Михайлівська, 2, офіс 34 ) збігається з адресою ще кількох фірм, засновниками яких є помічники нардепа Мустафи Джемільова ("Блок Петра Порошенка") – Рустем Умєров та Сусанна Ібрагімова.