Чому Порошенко стривожений: вперше розказав шокуючі подробиці про сина

Ukrainian businessman, politician and presidential candidate Petro Poroshenko gestures as he speaks to supporters at his election headquarters in Kiev May 25, 2014. Billionaire Petro Poroshenko claimed Ukraine's presidency on Sunday after exit polls gave him an absolute majority in a first round of voting and, vowing to end a conflict with pro-Russian rebels, he pledged to align his country with Europe. REUTERS/Gleb Garanich (UKRAINE - Tags: POLITICS ELECTIONS)

Президент України Петро Порошенко розповів, як його старший син виграв конкурс на навчання в одній зі шкіл Британії. – повідомляє Корупція.Інфо

Про це він заявив на зустрічі зі студентами.

Я не знаю, зараз це не модно, але мій син сам подав документи, щоб взяти участь у конкурсі на навчання в англійській школі «Ітон». І серед 1400 учасників він переміг. Я звернувся тоді до керівника школи, сказав, що, напевно, незручно, я заможна людина і можливо я можу оплатити це навчання, а його місце займе хтось інший. Я отримав відповідь, що людей, які готові оплатити – велика черга. 

Ваш син виграв у чесному змаганні. Не хочете, можете відкликати», — розповів Президент, повідомляє 112 Україна.

Потім, за словами Порошенка, була співбесіда. «Це був рік, коли НАТО бомбили Югославію (1999 р. — Ред.). На співбесіді дозволялося бути присутнім батькам. На питання вчителя, як він ставиться до бомбардування НАТО Югославії, він сказав, що він категорично проти. Коли його попросили аргументувати, він у віці 14 або 15 років півгодини її аргументував. Я сидів і думав: «Господи, в Британії. Основний учасник бомбардування. Що він говорить?» — додав Президент.

Однак, як повідомив він, його син був прийнятий. «Він був зарахований. Хоча викладачі мали іншу точку зору. Вони говорили, що не перевіряють набір фактів, а перевіряють вміння захищати свою позицію. Я впевнений, що кожен студент, випускник історичного факультету, вміє аргументовано і без емоцій захищати твердо і переконливо свою позицію», — підсумував Президент.