Чорноморський флот все?! Цілі визначені – масований удар по Криму: ешелони у вогні. Переможемо!

Останніми дня в тимчасово окупованому Криму, а особливо в Джанкої лунають вибухи.

Російські окупанти заявляли про пошкодження чотирьох об’єктів залізничної станції. Втім ці процеси лише наростатимуть та даватимуть ще кращі результати.

Таку думку в ефірі одного з каналів висловив військовий експерт Петро Черник. За його словами, зараз вибухи у Криму кардинально не переламують хід війни, потрібно, щоб така “бавовна”, як у Джанкої, була щодня.

“Цей процес “бавовни” буде наростати. Ми все краще і більше освоюємо ударні бойові безпілотники. З кожним днем вони даватимуть кращий результат. Рано чи пізно це дозволить нам говорити про перелом на війні”, – вважає експерт.

Черник зазначив, що ще з липня 2022 року ні для кого не секрет, що Чорноморський флот росіян перебуває під загрозою. Він пригадав, як ЗСУ зуміли подолати загороджувальні бони окупантів, увірватися у бухту Севастополя, де сталась потужна “бавовна”.

Вони були свято впевнені, що ми не знайдемо відповіді. Це не симетрична відповідь. Ми не маємо повноцінного флоту, який міг би їм протистояти, але ми намацали ті больові точки, які будуть наростати, – переконаний він.

Військовий експерт підкреслив, що українські захисники демонструють чи не найкращі результати у використанні озброєння та “пишуть нову главу воєнної історії”.

Петро Черник стверджує: для того, аби українські бійці могли діставати до будь-якої точки у Криму, необхідне відповідне озброєння. Він розповів, що Україна замовила у Туреччини корвети класу Ada, які вже майже добудовані.

Також Україні потрібна авіація та ракети, які можна брати на борт винищувачів, відзначив військовий експерт.

“До прикладу, літаки Міраж, які Франція може нам надати, можуть брати на борт ракету SCALP-EG із дальністю ураження до 560 кілометрів. А F-16 має у своїй номенклатурі ракету AGM-158, котра може завдавати ударів на відстані до тисячі кілометрів. Така зброя буде для нас дуже корисною”, – наголосив Черник.

За інформацією з деяких джерел Джанкой було атаковано безпілотниками. Судячи з фото, які є у відкритих джерелах, це були китайські дрони.

Про це військовий експерт Олег Жданов сказав у стримі на своєму ютубі. За його словами, такий самий безпілотник влучив у дах штабу військово-морських сил у окупованому Сімферополі.

Жданов розповів, що цього разу прилетіла ціла зграя безпілотників. Вони влучили у нафтобазу у Джанкої біля залізничної станції.

Також вони уразили військовий ешелон з ракетами “Калібр”. Це відбулось з подачі наших західних партнерів. А також чудово спрацювала українська розвідка, яка вирахувала місце розташування ешелону з ракетами “Калібр”, – зауважив військовий експерт.

На його думку, це нові ракети, щойно виготовлені: наша розвідка повідомляла, що Росія виготовляє щомісяця до 50 одиниць різних ракет, зокрема “Калібри”.

Військовий експерт відзначив, що в морі не було жодного носія ракет “Калібр” – напевно чекали цей ешелон з ракетами, щоб здійснити черговий удар по території України.

“Ракети або пошкоджені, або здетонували. Достатньо одного уламка, щоб пошкодити ракету і вона вже не буде придатна до пуску – її можна тільки утилізувати”, – впевнений Жданов.

Він наголосив, що коли споруджували трасу Керч – Севастополь “Таврида” з відгалуженням на Сімферополь, побудували Керченський мостовий комплекс. Він передбачає 2 види руху: залізничний та автомобільний.

Залізнична гілка йде на Джанкой. І лише з Джанкою вона повертає на Сімферополь та Севастополь і має відгалуження на Євпаторію. Таким чином побудована система залізниці Криму. Так було зручно, коли постачання до Криму надходило з України, – пояснив Жданов.

За його словами, коли Росія анексувала Крим і почала будівництво Керченський транспортний комплекс, мала бути побудована пряма залізнична гілка з Керчі на Севастополь. Але її чомусь не побудували. І Джанкой залишився головним залізничним хабом Криму.

Сьогодні, завдаючи удари по залізниці в Джанкої, ми можемо контролювати логістику основних військових вантажів, які надходять на західне узбережжя Криму, – підкреслив він.

На його думку, про кількість знищених ракет ми дізнаємось за кілька днів, коли наша розвідка порахує збитки окупантів.

“Також згоріло пальне, яке призначалось для російських окупаційних військ, розташованих в тимчасово окупованому Криму і на території материкової України”, – зазначив Олег Жданов.