ЧОРНИЙ ДЕНЬ АВІАЦІЇ РФ! Су-27 і Су-30: світовий рекорд ЗСУ – НАЙЦІННІШІ БОРТИ в труху!

Як відомо, Збройні Сили України завдали удару по найбільшій авіабазі російських окупантів у Криму, а саме аеродрому Бельбек.

За даними Telegram-каналу, який стежить за подіями на окупованому півострові, техніка окупантів постраждала внаслідок ракетного удару по цьому військовому летовищу.

Російські представники стверджують, що успішно перехопили всі ракети і що на авіабазу впали лише уламки. Проте в інтернеті з’явилося відео, яке спростовує ці твердження. За даними ролика, можна дійти невтішного висновку, що з базі було щонайменше два влучення ракет.

«Як повідомляє наше джерело, від вибухової хвилі після удару по летовищу Бельбек відкололася частина обриву поряд із злітною смугою. Знищено РЛС, також потрапили автопарком», — повідомив Telegram-канал.

Зазначимо також, що генерал Микола Олещук, командувач ВПС України, вже підтвердив успішність удару авіабазою Бельбек. У російських Z-каналах, між тим, з’явилася інформація про можливе знищення кількох військових літаків ВКС РФ внаслідок цього удару.

«На аеродромі Бельбек, згідно з перевіреною інформацією, втрачено три літаки – два Су-27 та один Су-30. Два з них серйозно пошкоджені… Один літак, на жаль, знищено повністю, ракета потрапила прямо до нього. Також на аеродромі та біля нього загинуло 12 військових, ще понад 10 поранено», — написав російський ресурс «Кремлівська табакерка».

Він уточнив, що під удар потрапив і тренувальний табір ЗС РФ під Гвардійським, де знищено 9 російських розвідників ГРУ.

Також начальниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону зазначила, що окупанти й самі вже інформували про наслідки влучення українських ракет.

«Власне, окупанти і самі визнали, що 5 ракет знайшли притулок на території тимчасово окупованого Криму. Навіть позначили місця, де це сталося. І визнали, зокрема, і свою неспроможність вчасно розосередити льотний склад. Зокрема, літаки, які були пошкоджені в самому Бельбеку. Ну, і підтвердження командувача Повітряних сил, що Крим — це Україна, і ми повертаємо своє», — зазначила вона.

За її інформацією, на території тимчасово окупованого Криму базується переважно тактична авіація росіян.

«Це різні модифікації, які власне злітають і тероризують і акваторію Азовського та Чорного моря, це напрямки, якими ворог час від часу влаштовує нам так звані точкові ракетні атаки, і вилітає для збору інформації», — розповіла Гуменюк.

Щодо кількості встановлених систем протиповітряної оборони РФ на території Криму, Гуменюк наголосила, що незалежно від того, скільки систем ППО росіяни розгорнули, українські сили будуть знаходити та працювати з кожною з них індивідуально. Вона також додала, що російські системи ППО самі нагадують, куди варто спрямувати українським військовим свої зусилля.

«У тому числі і перекриття руху на Керченському мосту знову було пов’язане з переорієнтацією систем ППО. Вони намагаються покращити захист тих об’єктів, які вважають зараз для себе стратегічно важливими. І ми уважно стежимо за цими маневрами. І розуміємо, що в принципі розташування систем ППО певним чином означає об’єкти, які варті нашої уваги», — сказала Гуменюк.

Крім того, міністерство оборони Росії стверджує, що нібито було перехоплено 20 українських ракет, 17 з яких – «на підльоті до Севастополя» та ще три «в інших місцях» окупованого Криму.

Уламки ракет, за словами окупантів, впали в Любимівці, пошкодивши будівлі на вулиці Федорівській та на території садового товариства «Усть-Бельбек».

«Відомий блогер, пов’язаний з Кремлем, стверджував, що українські сили використовували під час ударів крилаті ракети Storm Shadow», – пишуть в Інституті вивчення війни.