Чудові новини! Просто з Вашингтона – успіх, зустріч відбудеться: вони чекають! Зеленському вдалось

Речниця Білого дому Дженніфер Псакі підтвердила, що наступного тижня Президент США Джо Байден зустрінеться у Вашингтоні з Президентом України Володимиром Зеленським.

Про це на брифінгу заявила речниця Білого дому Джен Псакі.

“Наступного тижня Президент Байден зустрінеться з Президентом України Зеленським у Білому домі. Буде висловлено підтримку суверенітету й територіальної цілісності України у зв’язку з російською агресією на Донбасі та Криму, обговорюватиметься співпраця в галузі енергетичної безпеки, підтримка зусиль Президента Зеленського в боротьбі з корупцією та імплементації реформ, що ґрунтуються на наших спільних демократичних цінностях”, – сказала вона.

Окрім того, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, відповідаючи на питання, чи є ризик перенесення дати візиту Зеленського в Вашингтон заявив, що переговори президента України Володимира Зеленського з президентом США Джо Байденом не планують переносити через останні події в Афганістані.

Про це він розповів на телеканалі “Україна 24”.

“Станом на зараз ніяких індикаторів з Вашингтона про можливість перенесення візиту у нас немає. Ще вчора у Вашингтоні тривала дуже активна підготовка до візиту президента України з американської сторони”, – заявив Кулеба.

Також Кулеба зазначив, що перенесення зустрічі на 31 серпня не планувалося заздалегідь.

“Ніхто не планував перенести. Просто саме в той день, коли повинна була відбутися зустріч Байдена з прем’єр-міністром Ізраїлю, стався теракт, який забрав життя понад 10 американських військових, тому візит просто перенесли на наступний день. Це форс-мажор, зрозуміло. Але ще раз підкреслюю, станом на зараз якихось сигналів з Америки про перенесення візиту у нас немає”, – розповів він.

Раніше, повідомлялось, що зустріч президента Володимира Зеленського і президента США Джо Байдена може зірватися, тому що Сполучені Штати зосереджені на проблемі Афганістану.

Про це розповів адьюнкт-професор університету Джона Гопкінса, колишній кореспондент Financial Times в Москві Девід Саттер.

“Я думаю, що зараз не в інтересах України проводити цю зустріч, тому що за вже згаданих причин вся увага в Америці зараз буде зосереджена на Афганістані і на відповідальності президента. Тому очікувати, що Україні виділять якийсь час і вона отримає якусь увагу – це очікувати занадто багато. І це при тому, що українські проблеми все одно дуже важливі. Але в нинішній атмосфері я б на місці Зеленського не наполягав би на зустрічі зараз”, – стверджував експерт.

Якщо зустріч відбудеться, то її результати будуть залежати від того, які теми Зеленський хоче порушити. 

“Найбільша проблема зараз в тому, що будь-які запевнення в підтримці України проти потенційної російської агресії будуть стикатися з прикладом Афганістану, де американці просто кинули своїх союзників”, – заявив Девід Саттер.

Нагадаємо, зустріч президентів України та США Володимира Зеленського і Джо Байдена відбудеться у вівторок, 31 серпня, а не 30 числа, як планувалося раніше.

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з президентом США Джозефом Байденом обговорить з ним низку питань, які будуть розділені на три блоки.