“Численні синці та гематоми”: у Києві поліція вилучила трьох дітей, яких знайшли на вулиці

Небайдужі громадяни побачили на бульварі Лесі Українки трьох дітей з численними забоями та синцями, тому вони звернулися в поліцію.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіціі Києва.

Батьки пояснили правоохоронцям, що тілесні ушкодження діти отримали під час гри. Але наймолодша дитина – 5-річний хлопчик розповів поліцейським, що його 7-річного і 10-річного братів неодноразово били батьки.

На даний момент діти знаходяться під наглядом медичних працівників і соціальних служб, а слідчі поліції вже почали кримінальне провадження за злісне невиконання обов’язків по догляду за дітьми.

«Працівники ювенальної превенції прийняли рішення про негайне вилучення малолітніх дітей з сім’ї і їх госпіталізацію. Медики зафіксували на тілі хлопчиків численні синці та гематоми. Зараз вони знаходяться у лікарні, їхньому життю та здоров’ю нічого не загрожує, лікарі оцінюють їхній стан як задовільний », – повідомив Андрій Дуброва, Начальник Печерського управління поліції.

За даним фактом слідчим відділом Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 166 (Злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про позбавлення батька і матері батьківських прав. Їм загрожує до 5 років позбавлення волі.

Поліцейські спілкуються з сусідами і знайомими сім’ї, щоб встановити всі обставини інциденту. Тривають слідчі дії.