ЦЕ КІНЕЦЬ! Українці, увага – наступу більше не буде: повідомили всім! Армія РФ капітулює? ЗСУ добили всіх!

Окупаційні війська Російської Федерації на даному етапі війни все ще стійко обороняються, але вже геть нездатні результативно наступати в Україні.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у соцмережі X (Twitter), посилаючись на дані розвідки.

«Впродовж минулого тижня російські сили докладали узгоджених зусиль для проведення локальних контратак проти українських сил наступу з Оріхова і у Бахмуті. В обох районах українські сили відбили російські атаки і зберегли свій контроль над нещодавно звільненими територіями», — йдеться у повідомленні британської розвідки.

Водночас, опубліковані російською військовою спільнотою коментарі, свідчать про надзвичайний крах ілюзій серед тих, хто брав участь у цих контратаках, особливо біля Бахмута, з повідомленнями про «непродумане» просування, брак артилерійської підтримки і важкі втрати.

«Впродовж останніх дев’яти місяців російська сила в Україні довела свою здатність проводити непохитні оборонні операції. Однак, вона продовжує відображати лише мінімальну здатність у наступі. Командири намагаються щосили організувати складні спільні дії, зосередити достатню кількість артилерійських боєприпасів, підтримати високий моральний і наступальний дух», — повідомляє розвідка.

Додамо, що російські окупанти відчайдушно намагаються повернути втрачені позиції на трьох ділянках фронту, зокрема Мар’їнку, Роботине й Кліщіївку. До того ж бункерний диктатор Владімір Путін нещодавно дав наказ міністру оборони Російської Федерації Сергію Шойгу зупинити український наступ до жовтня 2023 року.

Військовий експерт Петро Черник розповів 24 Каналу, чи варто очікувати посилення бойових дій через новий указ Путіна і що він може принести на поле бою.
Нині бойові дії на найвищій точці тональності. Росіяни повернули світ у Другу світову війну, а у якійсь частині навіть у Першу. Ніщо ні на секунду не затихає. Є хіба що відносне тимчасове затишшя на Куп’янсько – Лиманській дузі. Ймовірно, російські окупанти перегруповують там сили.

Путін вже стільки тих наказів віддав, що всі вже збилися з рахунку коли і які завдання ставив російський диктатор, особливо щодо Бахмута. На думку Черника, до цього треба ставитися навіть злегка цинічно, бо це нам допоможе виживати, але жодним чином не можна ворога недооцінювати.

«Якщо Мар’їнка це стала точка, вони більше півтора року пройти її не можуть, то Кліщіївка ж є важливою. Адже це потенційне оперативне оточення Бахмута. Цього Росія не може допустити, адже місто-фортеця має політичне значення. Путін нагородив недогероїв«,
– зазначив військовий експерт.

Для російського окупаційного командування утримання міста-фортеці Бахмута – це питання персонального престижу кремлівського диктатора Владіміра Путіна. Зараз місто зруйноване фактично до фундаменту, там просто щебінь. Окупантам немає за що триматися і вони це розуміють.

«Як тільки оперативне оточення складеться, а я вважаю, що такі перспективи ми маємо, то російське окупаційне угруповання буде повністю знищене в Бахмуті в котлі від Збройних Сил України. Але я персонально дуже мрію, щоб кілька тисяч російських окупантів врешті здалися в український полон. Це б серйозно надламало їхню стратегічну мотивацію окупантів»,
– додав Петро Черник.

Картинка з кількома тисячами полоненими російськими окупантами – доволі серйозний стимул тиску на психологію. Бо якщо всі загинуть, то російська пропаганда зробить зі своїх солдатів героїв, які «сражалісь за родіну«, а якщо не «погіблі за родіну«, то не такі вони сталево міцні як про них розповідають, а така історія зіграє нам лише на руку, підкреслив експерт.