Це обвалить фронт! Штурм міста почався – тисячі солдат: все як під Харковом. Нестримна радість!

Без бою російські окупанти йти ні з Донецької, ні з Луганської області йти не збираються. Але кожен населений пункт це дуже серйозна мотивація в цілому для російських військ. І після звільнення українськими військовими Старобільська, Сватового оборона окупантів “посиплеться”. Таку думку озвучив сьогодні, 5 листопада, в ефірі українського телеканалу голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

“Без бою ніхто йти з Донецької, ані з Луганської області не збирається. Крім того, окупанти постійно підвозять резерви. Тільки на напрямок Бахмута останнім часом привезли понад 2 тис. “зеків”. Вони постійно підвозять техніку. Це зовсім не легка прогулянка для Збройних Сил України. Кожен населений пункт дається дуже тяжко”, — зазначив Гайдай.

Глава ОВА зазначив, що у Луганській області немає якихось особливо важливих стратегічних об’єктів, таких як, наприклад, атомна електростанція. Але і йти просто так окупанти не збираються.

“Такого нічого в нас немає, на щастя, чи, на жаль. Принципових об’єктів критичної інфраструктури, які можуть цікавити в цілому кремлівський режим. Але і йти просто так вони не будуть. Крім того, якщо у Харкові завдяки добре спланованій та реалізованій військовій спецоперації було проведено блискучий контрнаступ досить несподівано для російської армії, і він увінчався успіхом. То зараз чинника несподіванки вже немає. Часу було достатньо, щоби підготуватися”, — зазначив Гайдай.

Він припускає, що велика кількість російських мобілізованих буде кинута на Луганщину саме для того, щоб вимотати та спробувати зупинити будь-якими силами наступ Збройних сил України.

“Вони чудово розуміють, що в принципі їм потрібна тільки територія. Люди не потрібні були їм ніколи. Але кожен населений пункт — це дуже серйозна мотивація загалом російських військ. Я вам скажу, що після звільнення Сватового, Старобільська, Кремінної тікатимуть вони з Сєвєродонецька, Лисичанська так само, як з-під Харкова”, — упевнений Гайдай.

А зараз, за ​​словами голови Луганської ОВА, окупантам потрібна хоч якась перемога, яку можна показати всій Росії, мовляв, які вони молодці, “ще не починали нічого, але вже беруть цілі міста”. Звідси й ситуація довкола Бахмута, де зараз точаться важкі бої.

“Демотиваційна складова у російській армії на сьогодні просто колосально піднята. Вони реально програють, втрачають населений пункт за населеним пунктом. І, повірте, це взагалі ніяк не мотивує для наступу. І щодо Бахмута, як би там не було, це все-таки якийсь плацдарм. Там можна створити вихід на інші траси. І в принципі не можна сказати, що це стратегічного значення була б у них перемога. Але локальна, тактична, однозначно була б”, — сказав Гайдай.

Раніше Гайдай повідомив, що найгарячішими точками на Луганському напрямку залишаються Сватове та Кремінна. Навколо них російські окупанти облаштували оборону, завезли мобілізованих.
За його словами, ЗСУ на цьому напрямку хоч і з труднощами, але поступово просуваються.

“В Луганській області у нас загалом йдуть скрізь тяжкі бої. Але два напрямки найважчих, якщо говорити про те, де максимальна ескалація. Це Сватове — Кремінна. Туди кинуто максимальні резерви російських окупаційних військ. Вже підтягнули нових мобілізованих. І вони встигли досить серйозно окопатися та все замінувати”, — зазначив голова ОВА.

Кількість обстрілів цілодобових з боку солдатів РФ обчислюється, за словами Гайдая, сотнями. Крім того, окупанти не полишають спроб прорвати оборону українських військ.

“Це не можна сказати, що великі наступальні якісь дії, але це спроби знайти пролом в обороні Збройних сил України. Вони постійно по 20-30 осіб, у розмірі десь взводу, намагаються знайти якусь слабку точку, слабку ланку і там уже продавлюють. Але нічого не виходить. Однак, незважаючи на всі труднощі, складності, погодні умови, Збройні сили України все одно повільно, але впевнено просуваються вперед”, — наголосив Гайдай.