ЦЕ СТАЛОСЬ ЩОЙНО! Крим, лови ракету: міст на дно – рибам на корм, екстрений наказ з США – добити!

Як розповів військовий експерт Петро Черник, щоб змінити ситуацію на полію бою, Україні потрібні сотні ракет ATACMS. Тоді Керченський міст може остаточно «поплити», а аеродромам окупантів стане ще «болісніше».

Про це він розповів, коментуючи в ефірі телемарафону «Єдиних новин» результати першого застосування ЗСУ американських далекобійних ракет ATACMS. Йдеться про ураження аеродромів окупантів, про яке стало відомо 17 жовтня.

«За моїми спостереженнями, це комплектація М39 з дальністю завдання ударів до 165 км. Це касетний боєприпас, він неймовірно добрий. Це така собі кулька до 6 см, начинена вибухівкою, і в радіусі 130 м, в діаметрі 240 — це неймовірно багато, висікається все, що може висікатись. І, от, маємо хороший результат —  завдавання ударів по ворожих аеродромах, де базується саме армійська техніка», — зауважив Черник.

За його словами, знищення 9 ворожих гелікоптерів під час цієї одної операції  — це дуже добрий результат.

«Але є нюанс — скільки цих ракет нам надали. Якщо це десяток-другий — це звичайно добре. Але хід війни вони не переламають. Для того, щоб по справжньому з допомогою цих ракет переламати хід війни, потрібно кілька сотень, а бажано добру тисячу», — сказав військовий експерт.

Зокрема, «занурити під воду» Кримський міст, за його словами, можна тільки великими масованими ракетними  ударами, не інакше.

«Упасти під воду він може тільки під масованими ракетними ударами. Потрібен не один, два, три, а кілька десятків ракет. Бо міст довгий — 18 кілометрів. Якщо просяде одна секція — це прекрасно, але росіяни навчилися справлятися з такою проблематикою. Тому треба, щоб він пішов під воду на кілька десятків, а бажано на кілька сотень метрів. І тільки у комплектації ракети М57 чи М 57а1 — це з фугасною бойовою  частиною, яка має поза 200 кг — якщо ударити по опорах, то це все піде під воду. І найголовніше, ЗСУ візьмуть під вогневий контроль ремонтні бригади, щоб туди ніхто не зміг підплисти, підлетіти», — пояснив Черник.

Він зазначив, що ворога у Криму це банально «задушить», бо він потребує військових ресурсів, які не зможуть туди доставляти.