Це таки сталось! Кримський міст на дно – ракетний удар: пожежа на весь Крим. Пекельний ранок для ворога!

Україна отримала від Великої Британії крилаті ракети дальнього радіуса дії Storm Shadow. Їх будуть застосовувати під час контрнаступу Збройних Сил України.


Про це в ефірі одного з телеканалів заявив військовий експерт Олег Жданов. За його словами, така ракета дозволить порушити систему логістики російських військ на території тимчасово окупованого Криму.

“Думаю ракети вже у нас. Я вже зустрічав перші аналізи, що ці ракети можуть суттєво вплинути на хід бойових дій. Я думаю, що ціль номер 1 для цих ракет – Кримський міст. У неї дальність на базовому двигуні 500 кілометрів, а з додатковими баками – до 1000 кілометрів”, – наголосив Жданов.

Російський публіцист та опозиційний політик зі США Андрій Піонтковський нагадав, що раніше західні ЗМІ повідомляли, що британці передали Storm Shadow з умовою, що ЗСУ буде знищувати окупантів на території України.

“Це можна інтерпретувати як відсутність жодних обмежень. І це природно. Про це ж говорив в інтерв’ю The Economist в грудні минулого року генерал Валерій Залужний – про неприпустиму асиметрію у вогневому впливу. Тоді для HIMARS ще була максимальна відстань, на яку українські сили мали можливість завдавати ударів, 80 кілометрів”, – відзначив він.

Водночас росіяни атакують крилатими ракетами з літаків, які злітають з аеродромів на російській території і навіть не заходять у повітряний простір України.

“Заява Воллеса свідчить про зняття будь-яких обмежень. А також про готовність українських військ завдавати ударів по всіх російських військових об’єктах, де б вони не були розташовані. Це дуже важлива подія, що змінить правила гри”, – впевнений Андрій Піонтковський.

Воллес заявив, що Британія не може залишатися байдужою, спостерігаючи, як Росія знищує цивільне населення України.