Це заради Олени! Я ІДУ: Зеленський шокував – українці, тримайтесь – рішення прийнято! Другого терміну не буде!

Не секрет, що дружина президента України Олена Зеленська заявила, що не хоче, щоб її чоловік залишався на президентській посаді. На її думку, їм варто приділити час родині, з якою Володимир Зеленський зовсім не бачиться через свою роботу.

«Тому що я не хочу, щоб він був президентом на наступний термін. Або на два наступних терміни. Це неможливо. Можливо, нам доведеться знайти щось нове. І це буде креативна ідея», — додала перша леді.

Проте Зеленський рішуче відповів, якщо в Україні відбудуться вибори, то у нього немає вибору, адже він не хоче кинути країну у стані війни

«Якщо війна триватиме — так, якщо вона завершиться — ні. Я не можу втекти під час війни», — відповів президент України.

Напруженість та невизначеність стануть ключовими особливостями нового політичного сезону. Особливо у ситуації, коли західні партнери зміщують фокус своєї уваги з перемоги України у війні на посилення її позицій на можливих переговорах із Кремлем. Щоправда, 2024 року також неясно, як саме Захід має намір затягувати Кремль у переговорний процес. 

Щодо президентських та парламентських виборів, експерти вважають, якщо нинішні тенденції збережуться, у новому році вибори все ж будуть президентські, а не парламентські.

«Тема виборів набула якогось напівконспірологічного характеру. Навіть якщо й відштовхуватися від «конспірологічних» припущень, то вірогіднішими в 2024 все-таки виглядають саме вибори президента, але й вони можуть бути призначені лише через якісь складні внутрішні і зовнішні чинники. Не виключено, що Банкова якщо і піде на президентські вибори, то в рамках підтвердження мандату довіри, адже у Конституції немає обмежень щодо того, що вибори президента не можуть проводитись в умовах воєнного стану«, — каже  політичний експерт Володимир Фесенко.