Це знищить армію Кремля! Жданов розніс – масовий бунт: розстріляли своїх. Переможемо!

Через відсутність успіхів на фронті та відверто погані умови для російських військових, найближчим часом Росію чекає цікавий період трансформації федерації в конфедерацію. Не виключено навіть повне “розповзання регіонів” та вимагання децентралізації влади від Кремля. 
 

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов в ефірі Апостроф TV. 

За його словами добровольчі формування, які наразі масово створюють в регіонах РФ, можуть зіграти з країною злий жарт. Переважно, це ідеологічно налаштовані люди, які йдуть воювати з “нацизмом, фашизмом, бандерівцями” і тому подібним. Тож, ймовірно, із часом місцеві політики зможуть використати їх у своїх цілях – для захисту національних інтересів свого регіону РФ. 

Окрім цього, у Росії процвітає корупція. Непоодинокими є випадки, коли командири не оформлюють солдатам бойові, приховують місця дислокації. 

“Тобто солдат воює на Харківщині, а офіцери пишуть шо він десь в Ямполі під Москвою і ніяких бойових виплат йому не нараховують. Тому там дуже серйозна ситуація”, – зазначив він. 

Також, на війні в Україні масово гинуть польові молодші офіцери на рівні командирів взводів чи роти. 

“Не завжди кульовий отвір, від якого вони загинули, спереду. Іноді він буває і ззаду. В запалі бою вистрілити в спину а потім пробігти вперед і сказати – “шальна куля”. Такі випадки непоодинокі”, – наголосив Жданов. 

Він також додав, що неодноразово командування РФ виганяло солдат на поле бою під загрозою застосування зброї, що свідчить про те, що Росія на межі можливостей. 

“Солдати приїдуть в регіони за справедливістю – де наші бойові, де гроші за поранення”, – резюмував експерт. 

Тож кількість охочих воювати зменшується, а з ними і падає ефективність війська. Попри це, Кремль не відмовляється відступати на сході України. 

Як зазначив експерт Центру дослідження армії, конверсії та роззброєння Ігор Левченко, зокрема на Донецькому напрямку наступального потенціалу в армії РФ майже немає. 

“Якщо ми говоримо про Донецький напрямок, то постійні спроби окупантів проводити наступальні дії – практично не мають результату. По-перше, у нас там хороша оборона, яка будувалася з 2014 року. Потрібно розуміти, що у 2014 році наші війська вели бої у цьому районі. Воїни добре знають місцевість, командири знають. Наступальний потенціал супротивника досить знизився. Ми завдали їм серйозних поразок і втрат. Але треба розуміти, що ворог на найвищому політичному рівні не відмовився від планів відступу, тож вони наступають, не маючи достатніх ресурсів“, – сказав експерт. 

Попри це не виключено, що Путін кінцево зійде з глузду і почне діяти за принципом “усе або нічого”. Є ймовірність, що РФ відправить в Україну для “великого прориву” небачену кількість солдатів.  

“Виходить операційний застій, коли жодна, ні інша сторона зараз не має сил на масштабні прориви. З іншого боку, як ми пам’ятаємо, начебто на ці дні обіцяли, що почнуть відправляти з Нижегородської області третій армійський корпус. Там теж є свої проблеми , не вдалося його повністю сформувати, але подивимося, куди його відправлять. Може, його відправлять до південних регіонів, можливо, на Донецький фронт”, – поділився інформацією російський військовий експерт Руслан Левієв.   

Потім Руслан Левієв додав, що у теорії ось ці сили можуть дати необхідні умови для того, щоб зробити ще один великий прорив. Проте, як ми знаємо, у теорії російська армія вважається “другою в світі”, а на ділі вже шостий місяць не може протистояти мужнім ЗСУ та часто проявляє “жести доброї волі”. Тож навряд чи росіянам вдасться таки досягти бодай якихось успіхів в Україні.