Це знищить РФ! Термінове рішення США – по всій лінії фронту: станеться немислиме! Українці в шоці!

Як відомо, Сполучені Штати Америки 6 січня оголосили про найбільший пакет військової допомоги Україні


Та водночас, більшість вважає, що почати робити це треба було раніше.

Про це в одному з інтерв’ю розповів американський політик та лідер Республіканської партії 45 округу Нью-Йорка Борис Пінкус.

Політик наголосив, що проблемою є те, що Україні досі не надали необхідну кількість систем протиповітряної оборони, щоб “закрити” бодай найбільші обласні центри держави.

“Це не є меншою проблемою, тобто разом з наступальним озброєнням Україна гостро потребує систем протиповітряної оборони”, – сказав американський політик.

За словами Пінкуса, партнери мають збільшити кількість систем ППО, тоді Україна зможе по всій лінії фронту перейти у наступ та повернути окуповані території, включно з Кримом.

Окрім того, він зазначив, що Європа почала активніше надавати військову допомогу Україні, зокрема, відчутні кроки робить Франція. Днями французький президент Еммануель Макрон заявив, що його країна готова надавати легкі броньовані танки, які зараз необхідні ЗСУ для переходу у контрнаступ.

“Відчувається зростання допомоги й з боку Німеччини. Ми сподіваємося, що нарешті почнуть надходити Leopard, про які вже давно ведуться розмови, а їх все немає”, – зауважив американський політик.

Однак він наголосив, що наразі немає кількості та швидкості надання озброєння, якого потребує Україна.

Додамо, не виключено, що результати восьмої зустрічі Контактної групи з питань оборони України (формат “Рамштайн”), яка відбудеться 20 січня, будуть несподіваними. Проте вже зараз можна прогнозувати, що йтиметься насамперед про подальші постачання бронетехніки та артилерії. Такою думкою в етері одного з телеканалів поділився кандидат історичних наук, професор Празького муніципального університету, військовий експерт Юрій Федоров.

Експерт нагадав, що в гучному інтерв’ю журналу The Economist головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний позначив цифри та напрями допомоги, яка вкрай необхідна Україні.

“Генерал Залужний назвав цифру у 300 танків, 600-700, здається, бойових машин піхоти — вони вже починають поставлятися, і десь близько 500 артилерійських установок… Поки що, звичайно, ті цифри, які ми бачимо, не повністю збігаються. Але добра справа — початок, особливо, коли йдеться про постачання бойових машин піхоти”, — прокоментував Федоров.

Він додав, що легкі колісні танки, які Україна отримає на додаток до 50 БМП “Бредлі”, можуть серйозно покращити оснащення Збройних сил України.

“На бронемашини “Бредлі” встановлено автоматичну гармату 25-міліметрового калібру. Це, здавалося б, не дуже великий калібр, але ця гармата має дуже велику скорострільність: до 200 пострілів за хвилину. Тому снаряди, особливо якщо вони забезпечені наконечником — спеціальними стрижнями з збідненого урану, будуть досить надійно розносити в пух і прах, скажімо, БМП-1 та БМП-2, якими здебільшого озброєна російська армія в Україні”, — коментує Юрій Федоров.

Окремо військовий експерт наголосив на можливості пускових установок протитанкових ракет TOW, якими також оснащені “Бредлі”. За словами Федорова, це не нова, але дуже ефективна та надійна зброя, якою знищуються танки та інша бронетехніка противника. Ці ракети оснащені оптичною камерою.

“Людина, яка перебуває в кабіні цієї бойової машини піхоти, постійно тримає зв’язок з цією ракетою і направляє її на ціль, тобто на танк або на бойову машину піхоти, загалом туди, куди вона повинна влучити. Коефіцієнт влучань дуже високий. Можна вважати, що 500 керованих боєприпасів — це ще 200 танків противника, які будуть знищені”, — наголосив гість ефіру.

Водночас Юрій Федоров зазначив, що не варто займатися прогнозами результатів восьмого “Рамштайну”, проте не виключив сюрпризів.

“Можливо, ми почуємо те, про що навіть і не здогадуємося”, — зазначив він.