Цей день настав! Фронт змінився – ОДРАЗУ ТРИ лінії оборони РФ: поразка ворога! ЗСУ не зупинити!

 Російські окупанти перекидають свої війська в західну частину Запорізької області саме по флангу. Це говорить про відсутність у ворога реальних резервів. І росіяни для того, щоб перекрити той загрозливий напрямок, де наші війська наразі посилюють натиск з метою прориву оборони противника, вимушені знімати війська з сусідніх напрямків та в пожежному порядку перекидати їх якраз на ці загрозливі ділянки.

Це великою мірою свідчить про те, що серйозних резервів для реагування на подібні ситуації у противника просто-напросто немає. Таку думку сьогодні, 23 серпня, в ефірі одного українського телеканалу висловив військовий експерт Валерій Рябих.

“Перша лінія оборони — це так звана смуга забезпечення, дійсно є найбільш укріпленою з інженерного погляду. І ми бачимо, що українські війська пройшли гримучу суміш з інженерних загороджень різних типів і які були дуже густо заміновані як безпосередньо постановками мінних полів, так і дистанційним мінуванням. Знаходили ділянки, де міни розташовувалися зі щільністю від 8 до 5 мін на квадратний метр. До того ж це комбіноване мінування, коли мінується місцевість і протитанковими мінами, і протипіхотними, що ускладнює як проходження подібних мінних полів, так і їхнє розмінування”, — сказав він.

Друга лінія оборони, за словами експерта, має різні інженерні загородження, зокрема ті самі піраміди. І на другій лінії вже в силу об’єктивних причин, мінування є не таким щільним, тому що противнику самому потрібно переміщатися через ці лінії для забезпечення першої лінії.

“І тому не буде легко. Але, як зазначають і самі військові, основна найбільш важка ділянка зараз може бути пройдена. І потрібно зазначити, що противник також не досяг результатів, ввівши в бій додаткові сили на сході України з метою відволікти увагу і резерви ЗСУ. Але зараз, розтягнувши лінію бойових дій на широкому фронті, противник сам страждає від відсутності резервів. Тому зараз найближчі два тижні можуть бути вирішальними. Ми можемо найближчим часом побачити значну зміну лінії зіткнення”, — вважає Валерій Рябих.

Зазначимо, що як повідомлялося раніше, підрозділи ЗСУ мають успіхи в Запорізькій області. Насамперед ідеться про села Роботине та Мала Токмачка. У Міністерстві оборони України зазначають, що окупанти дарма намагаються повернути втрачені положення на схід від Роботиного. У той час ЗСУ продовжують наступати в Бердянському та Мелітопольському напрямках, тоді як російські військові намагаються відвернути увагу українських сил на сході країни.

До того ж, стало відомо, що російські загарбники на лінії фронту зазнають більше втрат саме у танках, у той час, як ЗСУ зазнають втрат у легких броньованих машинах: при цьому у окупантів виникли проблеми через їх власні мінні поля.

Про це в ефірі одного українського телеканалу заявив майор, старший офіцер окремого загону спеціального призначення НГУ Євген Тихий.

Він каже, що через втрати видно, що по всій лінії зіткнення втрати України менше вдвічі, а в артилерії – утричі, ніж у росіян.

«Росіяни все життя воюють, так що мотивація у них висока. Вони готові йти вмирати будь-якої миті. Коли йдеться про професійні війська, вони воюють самі. А для допоміжних військ типу мобілізованих і ЛДНР вони застосовують для додаткової мотивації загороджені», — заявив Тихий.

Для прориву фронту окупантам потрібно нагромадити велику кількість військ в одному місці. Після цього їх потрібно швидко кудись відкинути, аби цього ніхто не помітив. А з цим у окупантів проблеми через гарну зброю, яку постачають Україні та через встановлені ними ж (росіяни – ред.) мінні поля.