Цей день настав! Повний розгром армії РФ — Кремль в траурі: страшні втрати! ЗСУ побили світовий рекорд!

У російську армію повернулися штрафбати часів Сталіна періоду Другої світової війни. Відправлення в підрозділ «Шторм Z», який частково складається з колишніх ув’язнених, стало способом покарання для російських солдатів, які завинили на війні в Україні.

Про це стало відомо із розслідування Reuters.

Там зазначають, що бійців «Шторм Z» використовують як штурмовиків на найскладніших ділянках фронту. Агентство називає таку практику «відгомоном сталінських часів».

Так, один боєць, якого завербували на війну з в’язниці, розповів журналістам, що в липні в боях під Бахмутом вижили тільки 15 осіб зі 120 членів його підрозділу. Солдат розповів журналістам, що офіцери вважають бійців цього загону менш цінними, ніж інших солдатів.

«Це просто м’ясо», — підкреслив він і розповів історію, як командир зажадав від нього не надавати медичної допомоги пораненим зі «Шторму».

Крім того, штрафні загони «Шторм Z» складаються приблизно зі 100-150 осіб і є частиною регулярних підрозділів російської армії. Через те що бійці «Шторм Z» воюють на найважчих ділянках фронту, вони зазнають найбільших втрат.

Також про це регулярно повідомляють українські військові, за словами яких російські Z-штурмовики гинуть у величезних кількостях на різних ділянках фронту.

Серед провин, за які відправляють у «Шторм», — відмова від виконання наказів.

Згідно з російським законодавством військовий може бути переведений у штрафну частину тільки після засудження військовим судом, зазначає Reuters. При цьому ніхто зі співрозмовників агентства не говорив про участь у засіданнях.