Ціль номер один! Страшний сон окупантів: потужний залп – Кримський міст в друзки! План відомий!

Російські окупанти прогнозують і вже усвідомлюють, що Кримський міст є однією з цілей Збройних сил України під час звільнення півострова.

Про це сьогодні в ефірі одного із телеканалів заявив заступник постійного представника президента України в Автономній Республіці Крим Денис Чистіков.

“Тому що вже цього тижня вони двічі зупиняли рух Кримським мостом, пояснюючи це нібито технічними потребами. Але нам відомо про те, що це здійснювалося під час атаки безпілотників. Тобто вони прогнозують, що все-таки одна з цілей цих безпілотників і взагалі атак, які здійснюються на території тимчасово окупованого Криму, — це Кримський міст”, — сказав він.

Крім того, за інформацією заступника постпреда, окупанти збільшили кількість систем протиповітряної оборони для захисту мосту.

“Також вказує на те, що вони намагаються захищати Кримський міст, — це збільшення кількості ППО, яке розташоване біля міста Керч. Крім того, вони не впевнені, що їм усе-таки вдасться утримати Кримський міст у безпеці та цілим, тому що зараз було виділено понад 5 млрд російських рублів на розвиток керченської переправи. Тобто надання і збільшення її можливостей для переправлення. Водночас вже розглядається, що зараз керченська переправа використовується для переправлення тільки вантажного транспорту, але в документах, які вони зараз поширюють, кошти виділяються не тільки на переправлення вантажного транспорту, а й пасажирів, пасажирського транспорту та іншого транспорту, тобто фактично вони розуміють, що Кримський міст може призупинити своє функціонування”, — розповів Чистіков.

Додамо, що на наших очах починається вирішальна битва у війні між Україною та РФ.

Більшість військових експертів називають маркером повного успіху Києва ліквідацію Кримського моста, розповів в інтерв’ю російський політолог, публіцист Андрій Піонтковський, який живе в США.

За його словами, після того, як Україна отримала далекобійні ракети Storm Shadow, знищити міст легше. Експерт підкреслив, що якщо Росія втратить Кримський міст, то не зможе обороняти Крим.

Піонтковський додав, що здача півострова для російської влади стане сильним політичним ударом.

“Вирішальним буде той бій, який зараз ось починається на наших очах, і для більшості військових експертів ось маркером… повного успіху України є така подія як знищення Кримського моста. Ось воно якраз стає імовірнішим і легше здійсненним… з передачею ракет Storm Shadow, в тому числі… ця подія унеможливить оборону Криму…”, – заявив експерт.

Про це раніше розповідав і військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. Він зауважив, що можливість використання таких ракет в України уже є завдяки отриманим літаками.

Світан розповів, що Storm Shadow – це далекобійна ракета, в залежності від модифікації вона може бити на відстані від 300 до 700 кілометрів. Найоптимальнішим варіантом для неї є повітряний пуск, в якому літак буде першою сходинкою.

Відомо, що Міноборони Польщі передало 10 винищувач МіГ-29 Україні. Також наша держава отримала 13 літаків від Словаччини.

Льотчик-інструктор вважає оптимальним варіантом застосування ракет Storm Shadow саме з цих МіГів, які отримала Україна. Для цього літаки мають більшість систем, мовиться про систему управління, навігацію, зв’язок тощо.

Полковник в запасі зауважив, що повідомлення про передачу ракет було ще взимку, а зараз Україні вже конче необхідно їх використовувати.

«Storm Shadow/SCALP – це гарні ракети, наприклад, по знищенню того ж самого Кримському мосту. Три ракети йому достатньо буде. Щонайменше здоров’я в нього буде вже не те після цих ударів, бо вони високоточні», – резюмував Світан.