Цього чекали всі! ЗСУ вже там – неймовірна радість: Гайдай зізнався. Це сталось вперше – переможемо!

У Луганській області наразі дві різні ситуації. Основні події в регіоні зосереджені довкола Білогорівки, а також на напрямку Сватове – Кремінна.

Про це в ефірі телемарафону розповів очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай. Відповідаючи на запитання, чи є позитивні новини з Луганщини, він з усмішкою сказав, що на Сватівсько-Кремінному напрямку “треба помовчати”.

Водночас Гайдай повідомив, що в Луганській області наразі дві різні ситуації. Зокрема, біля Білогорівки українські воїни тримають оборону й постійно відбивають атаки окупантів.

Щодо напрямку Сватове – Кремінна, то там більш позитивні новини від ЗСУ. Водночас Гайдай розповів, що на цьому напрямку росіяни дуже потужно готуються.

Повідомляється, що в напрямку Сватового їдуть під дві сотні вантажівок, які везуть будівельні матеріали й так звані “зуби дракона” для будівництва “лінії Вагнера”.

Крім того, Росія звозить резерви: на Луганщину частково перекидають військових з Херсона, а також мобілізованих.

Варто додати, що російському диктатору Володимиру Путіну доведеться вивести свої війська з України. Армія РФ може покинути навіть Крим і окупований у 2014 році Донбас. Це може статися у разі суттєвого наступу ЗСУ та ефективної підтримки країн-партнерів. Про це заявив колишній керівник Служби зовнішньої розвідки України генерал армії Микола Маломуж, повідомляє Obozrevatel.

Якщо Путін відчує потужний тиск, то він може піти на умову Заходу вийти з Донецька, Луганська, а в подальшому з Криму.

“Є перспектива симбіозу військових стратегічних успіхів і політичного тиску країн. Тоді під тиском наших військ відбувається звільнення більшості окупованих територій, а потім повний відхід росіян під тиском обставин – як внутрішніх військових, так і зовнішніх”, — сказав Маломуж.

ЗСУ завдають потужних ударів на Запорізькому, Херсонському та Луганському напрямках. Маломуж переконаний, що це дозволить розпочати широкомасштабний наступ і звільнити південь України до Криму, а також сходу.

“Перш за все перспектива звільнення територій, включаючи Донецьку, Луганську області та Крим, – це, звичайно, успішне проведення тактичної, а далі і стратегічної наступальної операції. Вони повинні бути забезпечені за рахунок нестандартних дій – проведення не лобових, а флангових наступальних ударів, проведення комплексу заходів зі знищення живої сили і техніки противника, особливо тієї, яка була перекинута з правого берега Дніпра”, – додав експерт.

Цікаво і те, що Росія намагається всіляко “заморозити” війну в Україні. Однак українські військові не будуть зупинятися навіть взимку та йтимуть у потужний контрнаступ. Південний напрямок є найперспективнішим для прориву оборони окупантів. Про це заявив підполковник запасу Армії оборони Ізраїлю Ар’є Зайден, повідомляє Громадське.

“Наприкінці листопада на півдні закінчується сезон опадів, випадає сніг, буде холодніше. Січень та лютий дуже вітряні, сухі, температура мінусова. У степу техніка зможе спокійно їздити”, – сказав Зайден.

Він переконаний, що ЗСУ зможуть “знайти щілину”, прорвати лінію оборони окупантів та розвинути наступ. Одним з найбільших успіхів могло б стати звільнення Мелітополя – ключового транспортного вузла окупантів.

“Якщо росіяни здадуть місто, це кінець для них, бо тоді все угруповання залишиться без логістики, а отже буде знищене чи вимушене тікати”, — каже Зайден.

Підполковник вважає, що окупанти самі втечуть з міста навіть якщо ЗСУ візьмуть під артилерійський вогневий контроль дороги поблизу міста, які з’єднують схід та захід.