Ця ніч вирішила все!? Доля Бахмуту: Генштаб про це не розкаже – військовий злив правду, вражає!

Українські військові продовжують тримати кордони у Бахмуті, виграючи час для підготовки до майбутнього контрнаступу.

Вчора увечері у Telegram-каналі “Бахмутський Демон”, який ведуть українські військові було наступне повідомлення:

Наступної доби може “багато вирішитися” в боях за Бахмут на Донеччині. Вечір 7 квітня та майбутня ніч “дуже важливі” для міста.

Також повідомляється, що противник намагається просунутися до залізничного вокзалу та сервісного центру МВС, але українські бійці продовжують тримати кордони, виграючи час, необхідний для підготовки до майбутнього контрнаступу.

Військові називають справжнім стратегічним дивом те, що місто протягом усього цього часу так і не було оточене. Це сталося завдяки командирам та простим солдатам, які виконують свою роботу.

У свою чергу у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ повідомляється, що ворог продовжує вести наступальні дії в Бахмуті, намагаючись взяти місто під повний контроль. Зокрема, противник намагався наступати в районі Богданівки та Івановського, але безуспішно – українські військові відбили 14 атак на цій ділянці фронту.

Крім того, Росія продовжує зосереджувати зусилля на Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Усі атаки противника цих ділянках фронту відбиті.

Також варто зазначити, що на вулицях Бахмута йдуть важкі бої, але навряд чи росіяни вигадали якусь дієву тактику боротьби, адже окупанти вже не переважають Збройні Сили України ані в артилерії, ні в особовому складі.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів боєць батальйону “Свобода” Ярослав Лисенко.

Окрім того, він зазначив, що авіація у росіян “вже не та”, а мобілізовані дуже погано навчені.

“Натомість наші хлопці вчаться за кордоном, професійно освоюють найновішу техніку. І зараз роблять все краще за росіян. Тому ми вже не боїмося їхніх десантників чи вагнерівців”, – розповів він, додавши, що на даний час ЗС РФ на Донецькому напрямку являють собою “недобитки”.

У самому Бахмуті росіяни, які захопили приватний сектор, рухаються повільно й ту частину, яку контролюють ЗСУ, окупанти ніколи не захоплять, бо українські бійці є гарними спеціалістами воювати в багатоповерховій забудові, – наголосив він.

Але якщо росіяни зайдуть в багатоповерхівки і закріпляться, тоді бої тягтимуться ще місяцями, – зробив висновок Ярослав Лисенко.

Додамо, що основні бої за Бахмут точаться вже в центрі міста, але наразі питання загрози оточення знято, поділився військовий експерт Олег Жданов увечері 7 квітня.

За його словами, окупанти тиснуть з трьох сторін. На кожній захопленій вулиці вони підтягують людський резерв.

“Ситуація там дуже складна. Я не скажу, що вони в якомусь військовому сенсі можуть нас перебороти, вони продавлюють натовпом, що йде на наші кулемети. Вони просто видавлюють”, – прокоментував Жданов.

Експерт зазначив, що саме центр Бахмута “став каменем спотикання” для “вагнерівців” і регулярних російських військ. “Ми досить успішно його тримаємо. Питання оточення не стоїть на сьогодні – не знято, але відкладено. Ми запобігаємо будь-якій спробі ворога просунутися що з півночі, що з півдня”, – уточнив Жданов.

Також Жданов додав, що в районі Мар’їнки та Авдіївки українські військові, схоже, покращують тактичне положення: “Ми контратакуємо і досить непогано – дуже велике виття з боку російських пабліків: аж до того, що вони змушені відходити на деяких ділянках”.

Бахмут на Донеччині нині найзапекліша ділянка фронту в Україні.

Попри складнощі, Сили оборони повинні втримати контроль над містом. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов в інтерв’ю “Укрінформу”.

Він стверджує, що нещодавні повідомлення власника приватної військової компанії “Вагнера” Євгена Пригожина не відповідають дійсності.

“У той час, коли ми спілкуємося, у Бахмуті йдуть бої. Ми тримаємо Бахмут, бо це наша земля. Якщо ми почнемо все здавати, докотимося до кордонів на Західній Україні. Наш обов’язок – боронити країну. Наші військові визначають стратегію і тактику звільнення та оборони тих чи інших населених пунктів”, – сказав Данілов.

Він додав, що Україна відстежує ситуацію щодо всіх ворожих військ на різних напрямках. Якщо десь з’являються підрозділи ворожих угруповань , то Сили оборони обов’язково отримують інформацію про це і вже після ухвалюють рішення.