Далі Херсон! Удар в тил окупантів: вражаюча операція ЗСУ – вирішальний удар! Україна переможе!

Наразі відомо про активну роботу партизанського руху на окупованій Херсонщині та Запоріжжі.

Рух партизанів на окупованих російськими військами територіях південного сходу України набирає обертів. Саме він може стати вирішальною силою у звільненні захоплених ворогом населених пунктів.

Таку думку висловив військовий, герой України Володимир Жемчугов, який проводив партизанські операції у тилу бойовиків на Донбасі, передає “Апостроф”.

“Партизанський рух в Україні фінансується та підтримується, засилаються люди, зброя, боєприпаси, гроші. Йде підготовка до активних партизанських дій. Набирають нові групи, проводять навчання військовій справі, підривній справі, проводяться навчання з конспірації”, – розповів він.

Підтримує думку військового і експерт Олег Жданов. Він переконаний, що партизанський рух може суттєво допомогти ЗСУ, коли вони перейдуть у контрнаступ.

“Якщо ЗСУ підтримуватимуть зв’язок з партизанським рухом і координуватимуть свої дії, то диверсійна робота в тилах противника може дуже сильно послабити передові позиції ворога”, – підсумував він.

Активізація руху опору російським окупантам лише набирає хід, але вже створює максимально незручні умови росіянам для спроб контролю захоплених українських територій.

«Херсонщина — про неї ще дуже важко говорити і часом недоцільно говорити, бо ми розуміємо, що будь-яке слово може бути використане проти наших героїв, які там ведуть нерівну боротьбу. Натомість ми з вами бачимо яскравий приклад переможних дій партизанів — це Чернігівська область. І тепер ми маємо право, вибачте за радянську кальку, назвати Чернігівщину „краєм партизанської слави“. Тому що практично кожне село, кожен населений пункт, багато громадян, на яких і не можна було подумати, що вони є партизанськими зв’язковими і помічниками — зробили так, що противник почувався на Чернігівщині як на „розпеченій пательні“ і власне ця ситуація і була таким фактором, що противник тікав [з Чернігівщини] світ за очі, щоб його там не впіймали», — сказав в ефірі Радіо НВ військовий експерт Сергій Грабський.

За словами експерта, фактично кожне село виставило свої підрозділи.

«Що стосується більш організованих та прихованих дій наших партизанів на сьогоднішній день, то ми бачимо, що час від часу підриваються (це Запоріжжя стосується), то в Бердянську у порту підриваються кораблі з боєприпасами, наводяться наші артилерійські системи на склади пального, склади озброєння, як це сталося буквально вчора, коли 45-та артилерійська бригада розстріляла артилерійський склад боєприпасів і так далі. Ми пам’ятаємо підірваний міст у Якимівці, ми бачимо ті постери і написи на вулицях Мелітополя і Херсона. Боротьба триває, ворог вже відчуває себе некомфортно на наших землях і ця боротьба тільки нарощується», — резюмував військовий оглядач.

Як бачимо, українські партизани у тилу ворожих російських окупантів допомагають ЗСУ наносити смертельні удари. Так, зокрема, за словами високопоставленого українського військового чиновника, партизани, до складу яких входять цивільні чи колишні солдати, надали інформацію, яка сприяла атаці ЗСУ на дві російські бази на Херсонщині.

Партизанські розвідники скерували артилерійські удари по двох російських базах в окупованій Херсонській області, у результаті чого загинули десятки ворожих солдатів. Про це йдеться на сайті The New York Times.

“Попри те, що нестача зброї, боєприпасів та обладнання заважає українським військовим, партизани допомагають українським силам наносити смертельні удари по підконтрольній Росії території навіть у районах, де це небезпечно, а іноді й неможливо”, – пише видання.