Декілька десятків випадків. В гуртожитку відомого університету виявили спалах коронавірусу: під посиленою охороною

У гуртожитку Запорізького державного медичного університету виявлено спалах COVID-19, захворювання діагностували у 29 осіб.

За інформацією директора обласної інфекційної лікарні Володимира Шинкаренка, на лікуванні перебуває четверо студентів цього вишу. Усі вони іноземці.

“В університеті зазначили, що оперативний штаб протидії поширенню інфекційних хвороб вишу, який діє із 12 березня, невідкладно виявив контактних осіб, які були протестовані. Серед іноземних студентів підтверджено 27 випадків безсимптомного протікання коронавірусної інфекції, інші контактні особи ізольовані”, – пише “Укрінформ”.

Гуртожиток узяли під посилену охорону, у ньому провели підвищені протиепідемічні заходи в усьому університеті.

У Запорізькому державному медуніверситеті навчаються 9126 студентів, серед них понад 2500 іноземних громадян із 42 країн світу.

Протягом минулої доби коронавірусну інфекцію в Україні виявили в 1732 людини – це новий антирекорд за весь період епідемії у країні. Загальна кількість випадків COVID-19 в Україні сягнула 87 872. Померло 2011 осіб, видужало 46 797.

Згідно з даними Ради національної безпеки і оборони, загальна кількість інфікованих у Запорізькій області від початку епідемії становить 1 038 осіб, видужало 686 осіб, 23 померли.