“Декілька днів тому відсвяткував день народження”: Пішов з життя знаменитий радянський актор

Артист театру і кіно Геннадій Матвєєв відомий глядачам за програмою «На добраніч, малята», де в 80-х озвучував і грав казкових персонажів. У його акторській скарбничці більше 80 робіт у таких фільмах, як «Ширлі-мирлі», «Не ходіть, дівчата, заміж», «Дельта» та інші.

Сьогодні ж прийшла сумна новина – актор пішов з життя. Про це повідомив Союз кінематографістів Росії.

«1 червня 2019 року на 74-му році пішов з життя артист театру і кіно, заслужений артист РФ Геннадій Васильович Матвєєв», – опубліковано на сайті.

Гільдія акторів кіно також зазначила: «Геннадій Васильович відрізнявся вимогливістю, професіоналізмом, повагою до своїх колег». Прощання з відомим артистом відбудеться 4 червня на Ваганьковському кладовищі о 12 годині дня.

Примітно, що всього кілька днів тому, 24 травня, чоловік відсвяткував своє 73-річчя. Крім участі в кінопроектах актор багато грав на сцені. Він служив в Театрі Радянської Армії, Московському театрі мініатюр, театрах «Ангажемент», «Вернісаж», «Сучасна опера», «Гравці», а також в Центрі імені Мейєрхольда.

Крім того, артист захоплювався поезією. Матвєєв писав вірші і пісні, його авторству належать твори «У сніговій шапці сосна» і «Гойдаються сосни, берези …». Чоловік ставав героєм програми «На узліссі змерзлі душі», де міркував про творчість і акторське покликання.

Незважаючи на те, що в останні роки Геннадій Васильович рідко з'являвся на екранах, він завжди відзначав свою любов до професії.

«Мене не лякає незатребуваність. Багато хто пішов з акторської професії, поміняли в корені свою діяльність, але від того, що стали займатися іншою справою, отримувати багато грошей, не стали щасливими. Я при зустрічі це бачу », – говорив актор.