Депутат-вбивця вийде на свободу достроково згідно “закону Надії Савченко”

Народний депутат України VI скликання Віктор Лозінський, який відбуває покарання за умисне вбивство жителя Кіровоградської області Валерія Олійника, подав документи до суду з проханням перерахувати строк, посилаючись на зміни у Кримінальному кодексі України.

Як повідомляє видання "Сегодня" з посиланням на Міністерство юстиції, в понеділок у Борисполі відбулося судове засідання, яке розглянуло клопотання Лозінського, передає Корупція Інфо

На офіційному сайті "Судова влада України" також оприлюднена інформація, що 25 січня у Бориспільському міськрайсуді суддя Гончар мав розглянути клопотання колишнього нардепа щодо перерахунку строку відбутого покарання згідно з поправкою до Кримінального кодексу України. Ця поправка — щодо зарахування 1 дня перебування у СІЗО за 2 дні ув'язнення — була запропонована Надією Савченко та підтримана Верховною Радою.

"Його клопотання задоволене частково, у відбутий термін дозараховані 4 роки і 36 днів. Тепер він має право на умовно-дострокове звільнення. Станом на вчора він був у колонії", — зазначило джерело видання у Мін'юсті.

Нагадаємо, у 2009 році Віктор Лозінський у нетверезому стані разом з тодішніми прокурором Голованівського району Кіровоградської області Євгеном Горбенком, начальником міліції Михайлом Ковальским та єгерем Василем Перепелицею стали спільниками у вбивстві селянина Валерія Олійника. Судом доведено що екс-нардеп власноруч вистрілив у Олійника з гвинтівки, а згодом наїхав на нього автівкою аби той не втік. Від травм Олійник помер у лікарні.

У 2014 році Бориспільський міськрайонний суд Київської області вже випускав на волю екс-нардепа Віктора Лозінського через важку хворобу, однак апеляційний суд Київської області задовольнив скаргу прокуратури і повернув Лозінського за ґрати.

До слова, цього року "законом Савченко" вже встиг скористатись так званий "суддя-колядник" Ігор Зварич — колишній голова Львівського апеляційного адміністративного суд, який потрапив за ґрати за хабарництво.