У Польщі викладача університету покарали за образи полонених українців (ФОТО)

Професора філософії Вроцлавського університету Богуслава Пазя ректор вишу на півроку відсторонив від виконання обов'язків через публікації в соцмережі, які ображають Україну та українців.

Такі новини Корупція.інфо повідомляє з посиланням на Польське радіо та Пресу Країни. 

27 січня Пазь розмістив на своїй сторінці в соцмережі відео про те, як терористи на Донбасі знущаються над полоненими українськими військовими. 

До відео професор додав коментар: «Бандерівські сте.ви отримують по заслузі, що аж приємно! І як тут не любити «руских»?». 

Пізніше він додав, що «тільки так і варто вчиняти з цим мотлохом».

Після того, як це безчинство набуло розголосу в польських ЗМІ, публікація зникла. Однак у Вроцлавському університеті заявили, що це все одно матиме наслідки для співробітника. 

Ректор на півроку відсторонив викладача від ведення дидактичних занять, тобто від контактів з молоддю, і додав, що йому важко уявити професора вишу, котрий на початку ХХІ століття дозволяє собі такі витівки. При цьому він навіть особисто не зустрічався з професором у цій справі, оскільки не бачив такої потреби.

Сам Пазь відмовився коментувати ситуацію, але відомо, що він прийняв рішення ректора. 

Журналісти відзначають, що відсторонення від занять – не найгірше покарання, якого може очікувати викладач – за такі витівки він навіть може сісти у в'язницю на термін до трьох років. 

У зв'язку з висловлюваннями Пазя прокуратура Вроцлава проводить розслідування за статтями 256 і 257 Кримінального кодексу Польщі (заклики до ненависті до людей з цивільного ознакою або образа групи людей за їх національності). 

Якщо суд визнає професора винним за вказаними статтями, то йому загрожує покарання до трьох років позбавлення волі. 

Крім того, його висловлювання привернуло увагу вроцлавської комісії з етики та дисциплінарного контролера. 

Джерело: Корупція.інфо