Угода про постачання електрики в Крим вимагає щомісячного підтвердження

Міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин поділився подробицями договору на постачання електроенергії у Крим між «Укрінтеренерго» і «Інтер РАО», передає Корупція.інфо

За словами Демчишина, угода розрахована на один рік і буде підтверджуватися щомісяця, тому говорити про стабільне постачання електроенергії в Крим в довгостроковій перспективі не доводиться.

«Це рамковий договір на рік, він щомісяця буде підтверджуватися», – заявив Демчишин.

Також міністр окреслив вартість електроенергії для анексованого півострова, яка буде дешевше, ніж для деяких українських споживачів.

«Імпорт електрики буде приблизно 85 копійок (за КВт – прим. «Преса України»). Це трохи менше, ніж середньозважена по теплоенергії. Це дешевше, ніж продають електрику деякі українські станції», – додав Демчишин.

Міністр додав, що Україна продовжить продаж електроенергії в Крим за оптовою ринковою ціною, до якої буде додана незначна надбавка на користь «Укрінтеренерго».

Разом з тим окупаційна влада Криму не припиняє закупівлю дизельних електрогенераторів, якими оснащують важливі інфраструктурні об'єкти, що пов'язано з регулярними проблемами з поставками електроенергії з материкової частини України. 

Але поки невирішеним залишається іншого критично важливе питання для Криму – постачання прісної води по Північно-Кримському каналу, які були припинені влітку 2014 року, а всі спроби почати переговори з боку окупаційної влади не увінчалися успіхом.