Роботодавців, які відмовляються повертати учасників АТО на робочі місця, будуть карати

Зараз Мінсоцполітики має намір ввести санкції проти роботодавців, які будуть відмовлятися повертати на робочі місця учасників АТО.

Про це під час науково-практичної конференції в Державній службі зайнятості сказав міністр соціальної політики України Павло Розенко, передає Корупція.інфо

Читати: Розенко відвідав учасників АТО у Львівському міжрегіональному центрі реабілітації (ФОТО)

«Якщо ми будемо знати, що учасників АТО роботодавці будуть відмовлятися повертати на робочі місця, то реакція буде жорсткою. Для цього є відповідні санкції – ми будемо втілювати для цього спеціальні програми», – сказав . Розенко.

Читати: З грудня прожитковий мінімум збільшать на 13%,- Розенко

Він також повідомив, що станом на 28 січня 2015 року продовжували отримувати послуги служби зайнятості 17,6 тисяч людей, які отримали довідку про взяття на облік як особи, яка переміщається з тимчасово окупованої території України і районів проведення АТО і потребують працевлаштування.

З них 14,2 тисячі осіб мають статус безробітних, 287 осіб проходять профнавчання, 33 людини беруть участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

За 2014 рік у центри зайнятості за сприянням у працевлаштуванні звернулися 34,3 тисячі жителів АР Крим, Севастополя, Донецької та Луганської областей. З них статусу зареєстрованого безробітного отримали 22,5 тисяч осіб. Допомогу по безробіттю отримували понад 15 тисяч осіб.