Україна: Чим менше коштує валюта, тим більше туристів (ІНФОГРАФІКА)

Україна стала дешевою країною для іноземців через падіння національної валюти. Про це повідомляють українські ЗМІ.

Як інформують українські видання, випити кави, проїхатися на метро і таксі і навіть провести ніч в готелі в столиці України Києві – в два, а то і в три рази дешевше, ніж у Парижі, Варшаві і навіть у Москві. Хоча, поки така ситуація не привертає натовпи туристів – вони бояться війни.

За словами італійця Франческо, який часто буває в Києві, в останній свій приїзд, два тижні тому, він був просто вражений цінами в готелях і ресторанах.

"Я поміняв на гривні 200 євро, жив на них чотири дні і ще трохи грошей привіз назад! Звичайно, це крім готелю, але і він був дуже дешевим, враховуючи, що це був номер в центрі міста з величезним ліжком та панорамним виглядом. Він коштував 900 грн на добу, а це всього 28 євро! Номер такого ж класу в центрі Мілана коштує щонайменше 100 євро", – розповів Франческо.

Варто також додати, що експерти стверджують: якби не війна, з таким курсом в Україні був би справжній туристичний бум.

"Думаю, що він і почнеться, коли все заспокоїться. Ціни на номери в готелях, їжу в ресторанах, розваги – все це стоїть тепер в перерахунку на євро копійки. Для іноземців це рай. Єдине, що на шопінг до нас навряд чи поїдуть – для цього є інші країни", – наголосив директор Центру туристичної інформації Володимир Царук.

Нагадаємо, що українська гривня продовжує стрімко девальвувати з кожним днем, встановивши новий антирекорд 24 лютого, коли торги по долару закрилися на рівні 32,00/33,5 грн/дол.

Джерело: Корупція.інфо