Україна підпише меморандум про взаєморозуміння з ЄБРР

Меморандум про взаєморозуміння між Виконавчим комітетом реформ та Європейським банком реконструкції та розвитку мають підписати сьогодні по обіді у Києві.

Президент України Петро Порошенко розраховує на підтримку та інвестиції. Про це глава держави сказав під час зустрічі з президентом фінансової установи Сумою Чакрабарті, передає Корупція.інфо 

"Війна – це не виправдання для не впровадження реформ. Ми фіналізуємо угоду з МВФ, маємо великі стратегічні амбіції щодо реформ, і за лічені дні ми маємо підписати меморандум і до кінця місяця парламент проголосує деякі зміни, що стосуються реформ. Найближчим часом ми запускаємо роботу антикорупційного бюро, а також закон, що сприяє незалежності судової системи", – сказав Порошенко.

Чільник ЄБРР запевнив, що співпраця з Україною зараз є одним з пріоритетів установи. Банк виділить півтора мільйона євро на створення Проектного офісу з координації розроблення і впровадження реформ в Україні.

"Україна – один з пріоритетних напрямків для нас, це мій четвертий візит сюди. Все наше керівництво сфокусовано на Україні, ми багато говоримо про поточну ситуацію – і все через те, що це найбільший виклик розвитку, що зараз має Європа", – заявив Чакрабарті.