Більше половини жителів Донбасу не визнають самопроголошену “ДНР” ( ДОСЛІДЖЕННЯ)

Майже 82% громадян в цілому по Україні не визнають законності "ДНР". 

А на Донбасі більша частина її жителів (55%) теж не визнають "ДНР" законною владою. 

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного на замовлення ZN.UA Київським міжнародним інститутом соціології.

Респондентам було поставлено питання "Чи згодні ви з тим, що" ДНР "- це законна влада на території Донецька?" 

Цілком прогнозовано, з урахуванням площі і населення "ДНР" та "ЛНР" (вони разом займають відповідно трохи менше 3% території України і складають близько 9% її населення), виявилося, що переважна більшість громадян країни, а це 68,2%, цілком не згодні із законністю "ДНР".

 Якщо ж сюди приплюсувати ще й 13,7% "скоріше не згодних", то 81,9% українців не визнають "ДНР". 

38,1% жителів Донецької області все-таки не визнали законність "ДНР" (з них 29,5% – зовсім не визнали). Також соцопитування показало, що серед людей, що населяють Донецьку область, залишилося 33,4% тих, хто вагається з відповіддю на поставлене запитання. 

Що стосується Донбаського регіону в цілому, то загальний градус "законності" (6,1% – повністю згодних, 9,5% – швидше згодних) знизив Луганськ, так як опитування пройшов тільки на українській території області та виявив 86,5% противників "ДНР ". 

Можна припустити, звичайно, що до ЛНР там відповідне ставлення. Рекордні ж цифри неприйняття "ДНР" на Заході (88,7%) і в Центрі України (75,7%). Зазначимо, що дослідження "Думки і погляди населення України: грудень 2014" проводилося на замовлення ZN.UA Київським міжнародним інститутом соціології 4-19 грудня 2014. 

У ході дослідження було проведено 3035 інтерв'ю з дорослими жителями України, які проживають в 179 населених пунктах України. Читайте також: У Донецьк стягнули сотню солдатів-контрактників РФ, екіпірованих під бойовиків "ДНР" – Тимчук У Луганській та Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, яка контролюється українською владою.

 Статистична похибка вибірки не перевищує 1,8%.

 

 

 

Джерело: ТСН