Коригувальник зізнався, що Маріуполь обстріляли росіяни (ВІДЕО) | Корупція Інфо

Коригувальник зізнався, що Маріуполь обстріляли росіяни (ВІДЕО)

Затриманий коригувальник вогню по Маріуполю під час допиту зізнався, що обстріл житлового кварталу здійснювався російською артилерійською батареєю.

Відповідне відео допиту громадянина України на прізвище Кірсанов продемонстрували журналіста у СБУ.

За словами коригувальника, обстрілом Маріуполя керував російський офіцер на прізвисько "Пєпєл".

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖОФІЦІЙНО: Названо організатора обстрілу Маріуполя (ФОТО) (ВІДЕО)

 

Згодом голова СБУ Валентин Наливайченко зазначив, що перший наказ про обстріл міста російські артилеристи отримали від свого керівництва о 7:30 ранку 24 січня.

"Обстріл здійснювався 5 разів, але о 14:20 вогонь припинився, оскільки вони отримали інформацію, що до місця, звідки вівся обстріл, вирушили представники ОБСЄ",– сказав Наливайченко.

За його словами, після припинення обстрілу бойовики розпочали відведення техніки у напрямку російського кордону. Також голова СБУ підтвердив інформацію про знищення українськими військовими частини установок "Град". Решту військової техніки терористи сховали на території селища Маркіне, а потім відправили на територію Росії.

"Ракети 1,22 мм вагою 66,4 кілограми, які використовувалися 5 разів дивізіонами "Градів", а також снаряди, які використовувалися російськими "Тюльпанами", постачалися російськими військовими з російських військових баз південного військового округу РФ",– сказав голова СБУ, показавши фотографії залишків снарядів з "Градів" і "Тюльпанів".

Також Наливайченко додав, що терористам у здійсненні злочинів сприяє служба ФСБ.

"Прикордонна служба ФСБ РФ сприяє ввезенню зброї для злочинів проти людяності, а потім сприяє приховуванню слідів злочинів, запускаючи зброю назад на свою територію",– наголосив він.

Крім цього Наливайченко підкреслив, що артилеристи для зв'язку між собою застосовували телефони 5-го покоління"Бєлозьор", якими користується виключно армія Російської Федерації.