Порошенко хоче запросити миротворців ООН в Україну

 Президент вважає, що це найкращий гарант для забезпечення миру

Президента України Президент України Петро Порошенко запропонував членам Ради національної безпеки і оборони запросити миротворчу місію ООН в Україну.

Про це він заявив на засіданні РНБО 18 лютого, передає Корупція.інфо

"Сьогодні вам буде запропоновано обговорити питання запрошення в Україну миротворчої місії Організації об'єднаних націй, яка буде діяти згідно з мандатом Ради безпеки ООН", – сказав Порошенко.

Президент наголосив, що найкращий для України формат — це поліцейська місія Євросоюзу. "Ми впевнені, що це буде найбільш ефективним і найбільш оптимальним гарантом безпеки у ситуації, що склалося, коли слово миру не дотримується ні Росією, ні тими, хто її підтримує", – сказав Порошенко.

Також президент України сказав, що обговорював питання про миротворчу місію ООН з президентами Франції і Росії та канцлером Німеччини під час Мінських переговорів, передбачаючи, що мирні домовленості не будуть виконуватися.

"Після прийняття сьогоднішнього рішення ми розпочинаємо офіційну роботу звернення до наших партнерів, офіційні консультації, які зможуть забезпечити мир", – сказав Петро Порошенко.