Перехідний період в Криму продовжено до 1 червня 2015 року

Російська окупаційна влада Кримського півострова сьогодні повідомила, що їм з Москви прийшов дозвіл продовжити так званий «перехідний період» у сфері ліцензування до 1 червня 2015 року.

Таким чином, до 1 червня 2015 року на території Криму будуть діяти усі ліцензії, видані ще українською владою, навіть якщо їх термін уже закінчився.

Дозвіл кримські маріонетки Кремля отримали з Москви, де таке рішення відповідним законом прийнято Радою Федерації Федеральних Зборів РФ.

З 1 червня всі види діяльності будуть розділені на дві категорії – ті, що підлягають обов'язковому ліцензуванню за російськими законами і ті, що не потребують отримання ліцензій з застосуванням повідомного порядку.

Повідомний порядок застосовуватиметься для діяльності з надання медичних послуг, знешкодження та розміщення відходів, збереження об'єктів культурної спадщини, розроблення, виробництва, випробування та ремонту авіатехніки.

Крім того, в Криму призупинено до 1 січня 2018 року дію російських норм про якість та безпеку харчових продуктів. Дозволяється продавати продукти з етикетками не російською мовою.

Також не буде підлягати обов'язковій сертифікації перелік продукції, яка буде ввозитися в Крим.

Також в Криму спрощено отримання ліцензій на роздрібний продаж алкоголю.

Якщо коротко охарактеризувати нинішнє рішення російських окупантів в українському Кримському півострові, то коротко це можна зробити так: істерика, так як в Криму вже зрозуміли, що падають в економічну прірву – тому різко почали все знову дозволяти, але вже, як відзначають багато кримчани в соцмережах, пізно, ламати не будувати…

 

 

 

Джерело: Преса України