Правоохоронці затримали злочинну групу, яка ошукала українців на 20 мільйонів гривень (ВІДЕО) | Корупція Інфо

Правоохоронці затримали злочинну групу, яка ошукала українців на 20 мільйонів гривень (ВІДЕО)

Правоохоронці Києва затримала групу шахраїв, які заволоділи коштами мешканців України на суму близько 20 мільйонів гривень під приводом продажу техніки однієї з відомих торговельних марок. Зловмисники ошукали більше 300 потерпілих.

Про це повідомили у прес-службі ГУМВС України в місті Києві, передає Корупція.інфо

До Голосіївського районного управління міста Києва наприкінці грудня почали надходити заяви від ошуканих клієнтів одного із магазинів електронної техніки, який продавав мобільні гаджети відомого бренду.

У ході досудового розслідування було встановлено, що під виглядом магазину з продажу електронних товарів група осіб організували схему заволодіння грошовими коштами клієнтів. Злочинна схема полягала у наборі клієнтської бази шляхом значного демпінгу цін на продукцію.

Стало зрозуміло, що зловмисники намагалися викликати довіру у покупців, доставляли товар невеликими партіями і збільшували обсяги продукції до Новорічних та Різдвяних свят. Спочатку клієнт обирав товар на сайті, потім повинен був оплатити товар у магазині та підписати договір про надання послуг.

Особливістю схеми шахраїв було те, що товар поставлявся з відстрочкою 7-10 днів. Після оформлення максимальної кількості замовлень зловмисникам планували безкарно зникнути з грошима.

«Один з ошуканих киян розповідає, що, замовивши спочатку три мобільні телефони, які він в подальшому отримав, він замовив ще 10, і до останнього менеджери магазину заспокоювали, що товар знаходиться на митниці. Про махінації магазину дізнався з Інтернет-ресурсу, який був створений ошуканими покупцями брендової техніки, після чого звернувся до міліції», – йдеться в повідомленні.

Завдяки оперативним діям міліції та громадських організацій групу шахраїв затримано. 

Наразі слідчим відділом Голосіївського райуправління двом працівникам магазину оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене групою осіб у особливо великих розмірах). Їм загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна.