“ДідиВоювали”: діти помилково закидали камінням ветерана

У селищі Важіни Ленінградської області троє учнів молодших класів закидали камінням 70-річного в'язня нацистського концтабору, коли він повертався додому після вручення медалі до Дня перемоги.

Про це повідомляє Дождь, передає Корупція.інфо.

"Закидали 77-річного глухого і кульгавого старого каменюками. … він ніколи поганого слова нікому не скаже. … мій дід був дитиною в таборі у фашистів, голодував. Для того, щоб зберегти йому життя, його дідусь жертвував свій пайок. Мені прикро і гірко усвідомлювати, наскільки невихованими і жорстокими можуть бути діти", – написала у себе ВКонтакті внучка потерпілого Ольга Єрмакова.

В'язень фінського концтабору під Петрозаводськом Анатолій Федотов повертався додому з адміністрації селища. Там якраз пройшло вручення медалей "70 років Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.". Йшов він насилу, через травму ноги кількарічної давнини. Крім того, у дідуся проблеми зі слухом.

На нього напали кілька учнів другого класу місцевої школи. Діти кидали в літнью людину каміння.

Дружина Федотова з балкона побачила "повагу" школярів до ветерана, почала кричати, проте отримала у відповідь оголений зад одного з дітей.

Місцева поліція опитала малолітніх хуліганів та провела виховну бесіду. З'ясувалося, що значення слова "в'язень" діти не знають.