Для них кордон відкритий! Шмигаль зробив шокуючу заяву: допоможемо білорусам. Лукашенко не чекав

Громадяни Білорусі, у яких виникли проблеми на батьківщині, можуть приїхати в Україну. Про це в Telegram повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

“Громадяни Білорусі, які відчувають тиск або переслідування і потребують додаткового захисту, можуть завжди отримати її в Україні. Ті громадяни Білорусі, які хочуть отримати захист в Україні, можуть прибути в пункти пропуску на кордоні та повідомити про це нашим прикордонникам “, – написав він.

Прем’єр-міністр нагадав, що 26 серпня Кабінет Міністрів України “вирішив тимчасово обмежити в’їзд деяким категоріям іноземців в Україну з 29 серпня по 28 вересня, щоб запобігти швидке поширення коронавируса”.

“Крім осіб, що потребують захисту, на територію України зможуть в’їхати також іноземці, які тут навчаються або проходять військову службу, мають посвідку на постійне і тимчасове проживання в Україні, що знаходяться тут транзитом, дипломати і консули”, – пояснив Шмигаль.

Тим часом, Держагентство розвитку туризму України просить уряд переглянути рамки заборони на в’їзд для іноземців, який вводиться до кінця вересня через зростання захворюваності коронавірусів.

Вона зазначила, що туристична галузь тільки почала відновлюватися, а повна заборона завдасть їй черговий збиток.

Крім того, за словами, Олеськів, заборона також нівелює позитивні зміни і роботу з лібералізації і зняття обмежень для відвідування України.

“В Державне агентство розвитку туризму надходять численні звернення від представників туристичного співтовариства, адже вказаний сценарій є вкрай неприйнятним для всього туристичного ринку”, – додала вона.

Олеськів підкреслила, що Держтуризмкурорт вважає за доцільне скасувати такі заходи, або принаймні максимально їх пом’якшити, оскільки, за даними відомства, не було жодного випадку захворювання іноземних туристів в Україні протягом останніх місяців.